Prinses Amalia

Prinses Amalia heeft het moeilijk met bedreigingen: ‘Ik mis het normale leven als student’

Ondanks het nest waarin prinses Amalia is geboren, wil ze een zo normaal mogelijke jeugd leiden. De kans om ‘gewoon’ een student te zijn, wordt haar wegens bedreigingen ontnomen. Daar heeft de prinses het ‘heel erg moeilijk’ mee.

Prinses Amalia over bedreigingen

Dat vertelt Amalia in gesprek met de pers vannacht tijdens de laatste dag van het kennismakingsbezoek aan Sint Maarten. “Ik ging mijn studententijd in met de gedachte te gaan doen wat studenten doen. De realiteit was helaas allesbehalve dat”, aldus de prinses tegen een journalist. “Ik ga heel erg eerlijk zijn. Ik heb het er nog steeds heel erg moeilijk mee.”

Amalia zou voor haar studie in Amsterdam gaan wonen, maar dat is te onveilig. Daarom woont ze nog steeds thuis. Ze mist het ‘normale leven van een student’ of simpelweg ‘even een winkeltje binnengaan’.

Steun

De steun van familie, vrienden en mensen vanuit alle delen van Nederland slepen Amalia door de moeilijke periode heen. Ze is dankbaar voor alle support.

Vorig jaar kwam het nieuws over de bedreiging van Amalia naar buiten. In verband met de veiligheid van de prinses worden er verder geen uitspraken gedaan over haar beveiliging. Wel schoot Willem-Alexander tijdens het staatsbezoek aan Zweden even vol toen hem naar het onderwerp gevraagd werd.

“Ik kan het niet omschrijven”, zegt Willem-Alexander zichtbaar aangedaan. “Het is echt heel zwaar.” Ook Máxima doet het vanzelfsprekend veel. “Het is voor haar geen studentenleven zoals andere studenten dat hebben. Ik ben heel trots op haar, hoe ze het allemaal volhoudt. Ik word er een beetje emotioneel van.”

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws
Foto: ANP