Podcasts zijn helemaal terug en deze 9 moet je luisteren

Podcasts zijn helemaal terug en deze 9 moet je luisteren

Terwijl podcasts al bestaan sinds 2004, maar ineens worden ze weer massaal gemaakt en beluisterd. Wij waren benieuwd en zochten voor jou de leukste podcasts uit.

Terwijl podcasts al bestaan sinds 2004 worden ze ineens weer massaal gemaakt en beluisterd. Wij waren benieuwd en zochten voor jou de leukste podcasts uit.

De kans is groot dat de term ‘podcast’ inmiddels ver weggezakt is. Een podcast is een audioprogramma en wordt vaak gebruikt door radiodj’s. Het woord is een samenvoeging van iPod en broadcast. De eerste hype was in Nederland snel voorbij, maar nu zijn ze weer hartstikke hip. Geen idee waar je moet beginnen in de podcastjungle? Wij hebben de populairste voor je verzameld.

De leukste podcasts van dit moment

Echt Gebeurd

De podcasts van Echt Gebeurd gaan – zoals de titel al zegt – over waargebeurde verhalen. Op een podium vertellen mensen een grappig of ontroerend verhaal over zichzelf. En elke maand leest iemand voor uit zijn of haar puberdagboek.

Ik ken iemand die…

‘Ik ken iemand die…’ geeft een eerlijke, humoristische blik op opvoeden, kinderen en het ouderschap.

Serial

Het eerste seizoen van de Engelstalige serie Serial komt uit 2014 en brak toen alle records. In deze podcast duikt onderzoeksjournalist Sarah Koenig in een moordzaak uit Baltimore. Dit jaar zijn de makers terug met S-Town, een nieuw mysterie.

Man met de microfoon

In zijn oranje bus rijdt Chris Bajema door Amsterdam-Oost, op zoek naar mooie verhalen. In de eerste aflevering spreekt hij mensen die een frisse start willen maken en in de tweede aflevering is ‘lief dier’ het thema.

Deze series en films verschijnen in maart op Netflix

The Bright Sessions

Wat als je mee kon luisteren met de therapiesessies van anderen? Nou, met deze podcast kan dat. Dr. Bright ontvangt verschillende patiënten met ieder een bijzonder verhaal. Zo kan Chloe de gedachten van anderen horen en kan Sam door de tijd reizen. Een simpel format, maar je blijft luisteren.

Happier With Gretchen Rubin

Misschien ken je Gretchen wel van haar boek The Happiness Project. In de afleveringen deelt ze samen met haar zus tips en adviezen om gelukkiger te worden.

Hoe doen zij dat?

Hoe doen zij dat? gaat over ouders die op topniveau werkzaam zijn en een vol sociaal leven hebben. En inspirerende interviews met ouders die vanuit hun vakgebied handige tips geven.

Liefdeslessen

Bekende Nederlanders vertellen over de liefde en relaties.

Magische momenten

In deze podcast ontdek je allerlei soorten meditaties met verschillende doelen: van rust in je hoofd, meer energie en een betere nachtrust tot minder angst voelen.

Waar vind ik podcasts?

Download een van de podcast-apps. Hier vind je een lijst met populaire podcasts en kun je zoeken naar categorieën en onderwerpen die jij leuk vindt. Met één klik kun je je abonneren (meestal gratis). Elke nieuwe uitzending wordt dan automatisch gedownload zodat je niks hoeft te missen. Veel podcasts zijn ook te beluisteren via Spotify.

Vriendin leest met Ella Mae: deze nieuwe boeken wil je lezen