terras drinken

Plan kabinet: eind april terrassen openen, weg met avondklok

Het kabinet is bezig met een gefaseerd versoepelingsplan richting een vrije zomer. Mogelijk gaan de eerste verruimingen 21 april in.

Dat bevestigen bronnen op het Binnenhof na berichtgeving door RTL Nieuws.

Prioriteit

Bovenaan de lijst staat het heropenen van de winkels en de terrassen. Ook het schrappen van de avondklok en een verruiming van het aantal bezoekers thuis (van 1 naar 2) zijn prioriteit. Of deze versoepelingen tegelijkertijd per 21 april kunnen ingaan, is nog onduidelijk. Wel is dit het streven, maar hangt het af van het aantal coronabesmettingen op dat moment.

Concept plan

Er is nu een concept-openingsplan voorgelegd aan deskundigen van het OMT om in vijf tot zes stappen te versoepelen naar een zomer zonder coronamaatregelen. Het doel is dat in de zomerperiode geen maatregelen gelden of alleen nog de basismaatregelen, zoals handen wassen, afstand houden en thuisblijven bij klachten.

Hoger onderwijs

Andere versoepelingen die hoog op het lijstje staan, zijn het openen van het voortgezet en middelbaar onderwijs en de buitenschoolse opvang. Ook kan het hoger onderwijs weer deels fysiek open met toegangstesten.

Persconferentie

Volgende week dinsdag zal het kabinet weer een persconferentie houden. Er worden dan versoepelingen aangekondigd die per 21 april ingaan.

Bron: AD, RTL Nieuws
Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen