Peter van der Vorst

Peter van der Vorst over toekomst van The Voice of Holland

In januari 2022 werd het ‘The Voice-schandaal’ naar buiten gebracht door het BNNVARA-programma BOOS. Op dat moment was een deel van het seizoen van The Voice of Holland al opgenomen, maar het programma verdween na het schandaal van de buis. Programmadirecteur Peter van der Vorst ging in gesprek met Veronica Superguide over de toekomst van The Voice. 

Onderzoek

Doordat The Voice of Holland midden in een seizoen werd stopgezet zijn er verschillende kandidaten die hun avontuur vroegtijdig hebben moeten afsluiten. Dit is voor velen van hen natuurlijk erg jammer, maar Peter van der Vorst kan niet zeggen of zij nog op een andere manier een kans krijgen. Daar kan hij niets over zeggen vanwege het lopende onafhankelijk onderzoek.

Toekomst van The Voice of Holland

Hierdoor kan de programmadirecteur ook niets zeggen over de toekomst van het The Voice of Holland. Maar hij ‘gaat er niet vanuit’ dat het seizoen zal worden uitgezonden. “Die kans is heel klein”, zegt hij. “Natuurlijk had ik dat graag al gezien, ook zodat iedereen die hierdoor is geraakt, het kan afsluiten. Maar als je zo’n onderzoek doet, moet je het goed doen. Als ze die tijd nodig hebben, dan is dat maar zo.”

Bron: LINDA
Foto: ANP/Anneke Janssen

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.