Patty Brard en Antoine van de Vijver.

Patty Brard wil tegelijkertijd sterven met grote liefde Antoine: ‘Zou heel mooi zijn’

In ‘Rooijakkers over de Vloer’ brengt Art Rooijakkers een bezoekje aan Patty Brard op het zonnige Ibiza. Patty heeft hier een nieuw huis samen met haar man Antoine van de Vijver. 

In de aflevering vertelt Patty dat ze niet zonder haar man kan. Ze zou zelfs het liefst tegelijkertijd met hem sterven. 

Ibiza

Patty en Antoine zijn al lang samen en wonen in Nederland én op Ibiza. Op het eiland geniet het stel van de rust. “Ik ga hier altijd heerlijk koken, een beetje tutten. En met de hondjes spelen natuurlijk. Ik trek me op Ibiza terug om vervolgens in Nederland weer hard aan het werk te gaan”, vertelt Patty. 

Eenzaamheid

Het teruggetrokken bestaan op Ibiza zorgt ook weleens voor eenzaamheid. “Iedereen is weleens eenzaam, maar ik hang wel heel erg aan Antoine. Ik ben erg gesteld op het samenzijn met Antoine, dat maakt me minder eenzaam.”

Lees ook: Patty Brard ‘gered’ door gastric bypass: ‘Misschien was ik er niet meer geweest’

Samen sterven

De liefde voor haar man is zo groot dat ze onlangs hebben gepraat over de mogelijkheid om tegelijkertijd te sterven. “Dat zou wel heel mooi zijn. Stel dat er nou iets helemaal mis zou zijn, dan zouden we samen willen gaan.” Patty vertelt geïnspireerd te zijn geraakt door het verhaal van oud-premier Dries van Agt die afgelopen februari ‘hand in hand’ is gestorven met zijn vrouw Eugenie, op een zelfgekozen moment. “Het is het allermooiste verhaal dat ik in tijden heb gehoord. Als je dat met iemand kan delen, dat wil eigenlijk zeggen dat je nooit eenzaam bent. Want je kwam alleen, maar je gaat niet alleen.”

Kijk hier de hele uitzending van ‘Rooijakkers Over De Vloer’ terug. 

Bron: RTL 4
Foto: ANP

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.