Paleis uit ‘Die Kaiserin’ is binnenkort te boeken via Airbnb

Dit wil je: het paleis uit ‘Die Kaiserin’ is binnenkort te boeken via Airbnb

Prachtige paleizen en romantische settings. Als je fan bent van Bridgerton, dan heb je vast al wel de nieuwe populaire serie ‘Die Kaiserin’ gezien. Een Netflix-serie over het liefdesverhaal van Elisabeth (Sisi) en de Oostenrijkse keizer Franz Josef. En een van de paleizen is binnenkort exclusief te boeken via Airbnb. 

Paleis Weisstein

In de serie komen prachtige kastelen, landhuizen en paleizen voorbij, waaronder het Beierse Paleis Weisstein, een 18e-eeuws paleis in barokstijl. En binnenkort kun je er terecht voor een koninklijke overnachting. Het paleis ligt in Pommersfelden, Beieren en wordt beschouwd als een van de grootste barokgebouwen in Duitsland. Daar wíl je naartoe!

Die Kaiserin

Het paleis is een belangrijke filmlocatie in ‘Die Kaiserin’ en het dienst als de belangrijkste koninklijke verblijfsplaats van Sisi. En nu is de historische plek toegankelijk gemaakt voor iedereen via Airbnb en kun je koninklijk genieten van je verblijf in het paleis. 

Het verblijf

Het paleis wordt bewoond door de familie Schönborn. Wanneer je langskomt voor je overnachting word je verwelkomd door Gravin Benedicta von Schönborn-Wiesentheid. Zij geeft je een rondleiding door het paleis naar je grand suite in de westelijke vleugel. Tijdens het verblijf krijg je een rondleiding door het prachtige gebouw en kom je op plekken die normaal gesproken gesloten zijn voor publiek. Zo krijg je bijvoorbeeld de mooie ‘Schelpenkamer’ te zien waar je geniet van een op Sisi geïnspireerd diner en ontbijt. 

Een beetje geluk

Dit klinkt allemaal fantastisch natuurlijk. Lijkt het jou wel wat om in het paleis te overnachten? Zorg er dan voor dat je op 2 november vanaf 18:00 uur klaarzit achter je laptop met de website van Airbnb voor je neus. Vanaf dan is het namelijk mogelijk om te boeken voor 185 euro per nacht. Alleen heb je wel een beetje geluk nodig, want er zijn maar twee boekingen beschikbaar: op 19 juni en op 20 juni 2023 en de boekingen lopen via een aanvraag. 

Bron: Vogue Nederland
Foto:
Airbnb

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.