slaapproblemen

Wil je ’s ochtends graag wat eerder opstaan? Dít gaat je helpen

Ze zeggen niet voor niks: de ochtendstond heeft goud in de mond. Wij vertellen je hoe het jou gaat lukken om eerder uit bed te stappen en (nog) meer van je ochtend te genieten.

1. Laat je lichaam langzaam wennen

Als jij een echt avondmens bent, kun je niet van jezelf verwachten dat je morgen ineens zonder problemen om 6 uur ’s ochtends naast je bed staat. Probeer eerst in plaats van om 23.00 om 22.00 naar bed te gaan en zet je wekker een half uurtje eerder dan normaal. Je zult niet direct eerder in slaap vallen en zeker in het begin nog moeite hebben om eerder op te staan. Zodra je merkt dat je lichaam gewend is aan de eerste stap, kun je je tijden weer wat aanpassen.

2. Plaats je wekker niet binnen handbereik

Ben jij team snooze? Dan is het verstandig om je alarm ergens te plaatsen waar je niet direct bij kunt. Zorg dat je op moet staan en de verleiding minder groot wordt om weer in bed te gaan liggen.

Lees ook: Dit is waarom je vaak al wakker wordt vóórdat je wekker afgaat

3. Gebruik geen telefoon voordat je naar bed gaat

Door nog even op social media te scrollen voor je naar bed gaat, zal je brein echt niet tot rust komen. Het wordt je moeilijk gemaakt om je telefoon aan de kant te leggen. Spreek daarom met jezelf af dat je één tot twee uur voordat je naar bed gaat je telefoon weglegt of op vliegtuigstand zet.

4. Maak je plannen concreet

Wat zou je de volgende dag graag willen doen? Stel dat het lukt om vroeg op te staan, hoe zou je ideale ochtend er dan uitzien? Als je graag wilt gaan sporten of een uurtje een boek zou willen lezen, creëer je een doel en geloof ons maar: als je eenmaal een doel hebt, wil je deze behalen. Maak je plannen zo concreet/gedetailleerd mogelijk.

5. Let op je alcohol en cafeïne inname 

Als je je slaappatroon echt wilt veranderen is het beter om alcohol en cafeïne zoveel mogelijk te laten staan. Door cafeïne wordt vermoeidheid gedempt en ga je sneller over je eigen grenzen.

Vriendin’s favoriet

Heb je wel eens moeite met wakker worden? Of wil je ontspannen in slaap vallen? De nieuwe DistinQ Wake-Up Light is speciaal ontworpen om een gezond(er) slaapritme te creëren. Met de wekkerfunctie wordt het licht vóór je wektijd geleidelijk sterker; zo word je op een natuurlijke manier wakker. Voor meer info klik op onderstaande button.

Lees ook: Handig: déze muziek zorgt ervoor dat je sneller in slaap valt

Foto: GettyImages
Bron: Shemazing.net

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.