Heftig: oplichter laat paarden in slachthuis eindigen in 'Zeeman Confronteert'

Heftig: oplichter laat paarden in slachthuis eindigen in ‘Zeeman Confronteert’ 

Een heftig verhaal dinsdagavond in ‘Zeeman Confronteert’. Oplichter Rabia belooft paardeneigenaren dat hun paard een goed leven krijgt, terwijl ze de dieren voor meer geld doorverkoopt aan het slachthuis. 

Paardeneigenaar Renee kreeg te maken met Rabia, die zich voordoet als Sophie. Zij belooft goed voor Renee’s paard Tisento te zorgen zodat dat hij kan genieten van zijn welverdiende pensioen. Maar dat loopt compleet anders af.

Geslacht

Door persoonlijke omstandigheden is Renee op zoek naar iemand waar ze Tisento aan kan afstaan. Bij ‘Sophie’ ziet ze dat het een goede plek is voor haar Tisento. Ze hoeft geen geld voor haar paard dat ze elf jaar heeft gehad, maar wil alleen de garantie dat hij op een goede plek terechtkomt. Daarom spreekt ze af dat Tisento niet verhandeld mag worden en niet naar het slachthuis mag, maar die afspraken komt Rabia niet na.  “Tisento is er niet meer”, vertelt Renee. “Hij is geslacht.” 

Lees ook: Trudie wordt gestalkt door eigen vader: ‘Hij heeft mijn man aangereden’

Nog meer verhalen

Naast Renee melden nog drie andere vrouwen zich bij Thijs Zeeman. Zij vertellen dat hun paard vrijwel meteen is doorverkocht. Daarbij ging het onder andere om paarden die niet bereden mochten worden, maar wat wel gebeurde nadat ze werden verkocht. 

‘Makkelijk om een paard weg te halen’

Thijs gaat telefonisch de confrontatie aan met Rabia. Daar geeft ze toe wat ze heeft gedaan. “Natuurlijk, wat ik heb gedaan is niet oké”, zegt Rabia. “Op dat moment was het makkelijk om een paard te halen en weg te doen en daar centjes voor te vragen, jazeker.” Wel erkent Rabia dat ze mensen pijn heeft gedaan. “Ik schaam me niet per se daarvoor, maar ik vind het niet netjes dat ik dat heb gedaan.” Inmiddels is Rabia gestopt met de wanpraktijken. 

Er zijn twee aangiftes gedaan tegen Rabia. De politie zal nu verder onderzoek doen.

Bron: RTL Boulevard
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.