prins Harry

7 opzienbarende onthullingen in Harry’s autobiografie Reserve

De langverwachte autobiografie van prins Harry (38) ligt sinds vandaag (dinsdag 10 januari) in de schappen. Met dit boek overtreft de hertog van Sussex het omstreden BBC-interview van prinses Diana. Niets in Reserve blijft onbesproken. Welke schokkende onthullingen kun je allemaal verwachten?

Schokkende onthullingen van prins Harry

In Reserve (Engelse titel: Spare) krijg je inkijk in Harry’s leven. Het boek begint met zijn jeugd in het openbaar, de dood van zijn moeder en zijn worsteling met drugs en seks. Daarna neemt de autobiografie je mee in zijn militaire ervaring, zijn huwelijk met Meghan Markle en het uiteenvallen van zijn relatie met de koninklijke familie.

Er volgen schokkende onthullingen over een vermeende fysieke confrontatie met zijn broer Prins William. Prins Harry bekent dat hij 25 Taliban-leden heeft omgebracht. En hij vertelt over hoe hij zijn maagdelijkheid verloor aan een oudere vrouw.

Hier alvast een tipje van de sluier…

Over prins William

  • Prins William zou prins Harry op de grond hebben geduwd tijdens een ruzie in zijn huis in Kensington Palace. Harry landde op de hondenbak, die onder zijn rug barstte en in zijn huid sneed. William verontschuldigde zich, maar zei er wel bij dat Harry niets hierover tegen Meghan mocht vertellen. Meghan kwam er echter toch achter vanwege de blauwe plekken op zijn rug.
  • William en Kate moedigden Harry aan om naar een verkleedfeestje een nazi-kostuum te dragen. Inclusief snorretje. Toen Harry zijn kostuum eenmaal aanhad moesten William en Kate huilen van het lachen. Er lekten beelden uit van Harry in het kostuum en dit zorgde voor grote ophef. Volgens Harry was dit een van de grootste fouten van zijn leven en schaamde hij zich achteraf enorm.
  • Bij de begrafenis van prins Philip realiseerde Harry zich dat Williams gelijkenis met zijn moeder Diana met de tijd was vervaagd.

Over het leger

  • Tijdens zijn tweede jaar in Afghanistan doodde Harry in zes missies 25 mensen. Hij zag ze niet als ‘mensen’ maar als ‘schaakstukken’ die van een bord werden geveegd.  ‘Natuurlijk had ik dat getal liever niet op mijn militaire cv of in mijn hoofd gehad, maar ik had ook liever in een wereld zonder Taliban en zonder oorlog geleefd.’ Aldus Harry.

Over drank en drugs

  • Op 17-jarige leeftijd nam Harry voor het eerst cocaïne. Hij kreeg een lijntje aangeboden tijdens een jachtweekend. Daarna heeft hij het nog een paar keer gedaan. ‘Ik was een 17-jarige jongen die bereid was om bijna alles te proberen om het vooraf vastgestelde pad te veranderen.’
  • Ook met andere soorten drugs heeft Harry geëxperimenteerd. Zo had hij ooit een bad trip tijdens het gebruik van paddo’s. Hij rookte bovendien graag zo nu en dan een jointje in de tuin.
  • Zijn eerste cocktail dronk hij met de koningin-moeder.

Over koningin Camilla

  • Wie weet niet dat Camilla de grootste aartsvijand van Diana was? Harry en William waren ook niet erg enthousiast over de plaatsvervanger van hun moeder. Ze smeekten Charles om niet met Camilla te trouwen.
  • Harry beschuldigt Camilla en Charles ervan hem te hebben gebruikt om betere aandacht van de pers voor zichzelf te krijgen. Camilla wilde geaccepteerd worden door het Britse publiek en had daar alles voor over.

En dit allemaal is nog lang niet alles. Er staan nog veel meer onthullingen in Reserve. Over Kate Middelton, over seks, over de dood van zijn moeder Diana, over zijn vrouw en kinderen. Wil je graag álles weten en lezen, klik dan voor meer informatie op onderstaande button.

Reserve Prins Harry
Bekijk bij bol.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron: Mirror
Foto: Getty Images