Nieuwe tool helpt naaktfoto’s van minderjarigen van het internet te halen

Nieuwe tool helpt naaktfoto’s van minderjarigen van het internet te halen

Goed nieuws in de wereld van technologie: tieners die naaktfoto’s van zichzelf zien circuleren op het internet, hebben een mogelijkheid om deze offline te halen. Deze tool werd ontwikkeld door het National Center for Missing en Exploited Children (NCMEC). 

De speciale tool die naaktfoto’s helpt te verwijderen heet Take It Down.

Zo werkt het

Wanneer je ziet dat er beelden van minderjarigen rondgaan, kun je anoniem deze beelden aandragen via het platform. Vervolgens creëert Take It Down een soort digitale vingerafdruk die in een database terechtkomt. De techgiganten die betrokken zijn bij Take It Down dragen er zorg voor dat de beelden offline worden gehaald. 

Welke platformen zijn aangesloten?

Momenteel zijn Facebook en Instagram aangesloten bij het project. Maar ook de platformen OnlyFans, Pornhub en Yubo hebben zich aangesloten bij Take It Down. Staat een afbeelding op Twitter of TikTok? Dan worden de beelden niet verwijderd en ook als een afbeelding is bewerkt of andere afmetingen heeft, herkent de tool de afbeelding niet. 

Kindermisbruik en -uitbuiting aanpakken

“Als je expliciete afbeeldingen online hebt staan, kan dat zeer traumatiserend zijn, vooral voor jongeren”, vertelt Gavin Portnoy van NCMEC over de nieuwe tool. Een woordvoerder legt uit aan de Britse krant The Guardian dat Take It Down is bedoeld om kindermisbruik en -uitbuiting op sociale media aan te pakken. 

Bron: LINDA.
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.