Nienke Plas En Resley

Nienke Plas deelt update over dochtertje Harley: ‘Nachtmerrie voor iedere ouder’

Afgelopen week belandden Nienke Plas en haar man Resley in een nachtmerrie. Ze kregen te horen dat hun pasgeboren dochter Harley een hartafwijking heeft, waardoor zij met spoed geopereerd moest worden. Op YouTube plaatst Nienke een update over haar dochter en vertelt ze over de afgelopen heftige dagen. 

Kantje boord

Voordat ze de heftige achtbaan instapten hoestte Harley bloederig slijm op. De huisarts verwees ze daarom door naar het ziekenhuis, waar ze er na een spoedrit in de ambulance achter komen dat hun dochter een aangeboren hartafwijking heeft. Daarom moet ze met spoed worden geopereerd. “Het was echt even kantje boord”, zegt Nienke. “Dit is echt de nachtmerrie voor iedere ouder.” 

Een slechte film

“Het lijkt alsof we in een slechte film zitten”, vertelt Resley. “Je wordt in een kamer getrokken door artsen en dan wordt je verteld dat het verkeerd kan aflopen. Dat het ernstig is. Je gaat van het ene ziekenhuis naar het andere ziekenhuis.”

Lees ook: Babynieuws: Nienke Plas bevallen van derde kindje

Vechterskracht

Inmiddels is Harley met succes geopereerd en is ze van de beademing af. Nu moet ze aansterken om van de ic af te mogen en om de medicatie op te bouwen. Wel moet ze als ze ouder is nog een keer onder het mes. “We blijven positief. Het is een sterke meid. Als ze de vechterskracht van haar papa en mama heeft, zit ze nu te dromen over de toekomst hoe ze met haar opgelapte hart de wereld tegemoet lacht.”

Diep geraakt

Ook deelt Nienke beelden van Harley, waarin te zien is dat ze aan allerlei snoeren en apparaten ligt. En ze vertelt dat ze diep geraakt zijn door de andere kinderen die op de ic liggen. 

Bron: YouTube
Foto: ANP

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.