Dramaserie brand Notre Dame

Zien: Netflix maakt dramaserie over brand in de Notre Dame

In april 2019 was de brand in de Notre Dame in Parijs wereldnieuws. Een groot deel van de Franse kathedraal werd verwoest. Nu, tweeëneenhalf jaar later brengt Netflix een dramaserie uit over de gebeurtenis en de trailer is nu te bekijken. 

Brand in de Notre Dame

De heftige brand in de Notre Dame vond plaats op 15 april 2019. Beelden van de brand staan wereldwijd bij veel mensen nog vers in hun geheugen gegrift. Het leek erop dat de brand was uitgebroken in het midden van het dak van de eeuwenoude kathedraal en het dak stortte vervolgens ook deels in. Zo’n vierhonderd brandweerlieden werkten met man en macht om de kathedraal te redden en dankzij hen is niet het hele gebouw verwoest. 

Notre Dame, la part du feu

De Franse dramaserie die Notre Dame, la part du feu heet, vertelt het gefictioneerde verhaal van mensen die de avond en de nacht van de brand van dichtbij meemaakten. Het gaat vooral op een aantal brandweerlieden die enorm dichtbij het vuur kwamen. Daarnaast volgen we ook andere personages die zich langs de zijlijn bevinden en voor eigen uitdagingen komen te staan. 

Trailer

Het duurt nog ongeveer een maand voordat we de serie op Netflix kunnen bekijken, maar hij is vanaf 19 oktober te zien. Gelukkig heeft Netflix al wel een trailer uitgebracht en die beloofd in ieder geval al veel goeds. 

Bron: Grazia
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.