Monica Geuze

Monica Geuze vertelt over stoppen met vloggen: ‘Ik voel me bevrijd’ 

Vorige week maakte Monica Geuze bekend dat ze na acht jaar stopt met vloggen. Dinsdagavond was te te gast bij Jinek om over haar beslissing te praten. Ze vertelt dat ze zich ‘bevrijd’ voelt nu ze niet alles wat ze doet hoeft te delen met de buitenwereld. 

Meer in het moment leven

“Ik was me langer dan acht jaar constant aan het verantwoorden tegenover de mensen die naar mij keken”, zegt Monica. “De laatste jaren merkte ik al vaker: ik wil meer in het moment leven in plaats van doorlopend terugrapporteren naar de kijkers. Maar dan voelde ik mij weer schuldig dat ik dingen niet aan het delen was. Nu zie ik pas hoe lekker het kan zijn om niet alles te delen.”

Lees ook: Monica Geuze niet meer samen met vriend en stopt met vloggen

8 uurjournaal

Nadat de vlogster bekendmaakte dat ze zou stoppen, kwam dit als item in het 8 uurjournaal. Maar zelf vond ze het ‘gestoord’ dat haar nieuws in het journaal kwam. “Ik heb mijn leven gefilmd omdat het heel natuurlijk voelde, dat doet het nu niet meer. Maar is dat dan 8 uurjournaal-waardig nieuws? Dat vind ik niet.” Wel stoorde Monica zich aan de vele reacties die ze online kreeg: “Mensen die vroegen: wie is die trien? Ik heb er ook niet om gevraagd om een item in het journaal te worden.”

Vorige week vertelde Monica in haar laatste vlog dat het niet meer lukt om ‘alle ballen hoog te houden’ en dat ze het moeilijk vindt om alles te blijven delen. Ze wist al langere tijd dat ze zou gaan stoppen met vloggen. 

Bron: RTL Boulevard
Foto: ANP

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.