Terras

Minister De Jonge is stellig over heropenen terrassen: ‘Het zit er níet in’

Aan de horecazaken die komende dinsdag tegen de coronaregels in hun terras willen openen, wil Hugo de Jonge slechts één ding kwijt: doe het niet.

Het zal er volgens de minister van Volksgezondheid voor kunnen zorgen dat we weer ‘terug naar af’ gaan.

Persconferentie

Het plan van de horecabazen om de terrassen te openen kwam na de persconferentie van dinsdag. Hierin kondigde premier Mark Rutte aan dat kappers weer open mogen en middelbare scholen weer aan de slag kunnen. Over het heropenen van de horeca werd – tot groot ongenoegen – niet gerept. Daarom roept een actiegroep van 65 afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland collega’s op om dinsdag 2 maart de stoeltjes weer buiten te zetten.

‘Niet de bedoeling’

Minister de Jonge begrijpt de frustratie van de horecaondernemers, maar vindt het geen goed plan. “Zomaar opengaan omdat je zelf hebt besloten dat dat kan, is niet de bedoeling”, vertelt hij aan Hart van Nederland. “Met dit mooie weer gaan mensen toch al meer op pad. Ik geloof dat het openen juist leidt tot meer bewegingen, meer ontmoetingen en meer contactmomenten.” Volgens de minister moeten we eerst kijken wat het effect is van de komende versoepelingen. “Daarna kijken we pas wat de stappen zijn die we daarna weer kunnen nemen. We moeten niet vooruitlopen op de zaken.”

Bron: Hart van Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen