Meest gegoogelde vragen van 2022

Dít zijn de 10 meest gegoogelde vragen van 2022

Even snel iets opzoeken of een prangende vraag stellen: Google is daarvoor een handig hulpmiddel en vaak krijg je de antwoorden die je nodig had. Jaarlijks googelen we wat af met zijn allen. Maar welke vragen zijn in 2022 het meest gesteld aan Google? 

En wie anders dan Google zelf heeft daar het antwoord op. 

1. Wat is Pinksteren?

Misschien is dit niet bepaald de eerste vraag die je bovenaan dit lijstje zou verwachten. Toch vroegen veel mensen zich in 2022 af wat Pinksteren precies inhoudt. Want waarom ben je eigenlijk vrij op die dag? We besparen je een zoekopdracht: tijdens Pinksteren vieren Christenen de uitstorting van de Heilige Geest. Dit wordt na Pasen gevierd. 

2. Wat is een hermafrodiet?

Er is steeds meer openheid over genderdiversiteit, al roept dat soms ook vragen op. Met hermafrodiet wordt meestal ‘intersekse’ bedoeld, waarbij je lichaam kenmerken van beide geslachten heeft. 

3. Wat is 2G?

Gelukkig hebben we de coronapandemie inmiddels achter ons gelaten, al hebben we flink wat maatregelen meegemaakt. Zo ook het 2G-beleid wat inhield dat alleen mensen die genezen waren van corona of gevaccineerd waren, toegang kregen tot bepaalde plekken. Een tijdlang is er veel over dit beleid gepraat, maar uiteindelijk is het gebleven mij het 3G-beleid. 

4. Wat is stikstof?

De stikstofcrisis is een groot onderwerp geweest in 2021. Stikstof is een kleur- en reukloos gas en ongeveer tachtig procent van de lucht die we inademen bestaat uit stikstof. Dit is niet schadelijk, maar als het gecombineerd wordt met andere verbindingen, zoals ammoniak en stikstofoxiden, wordt het wel gevaarlijk en is het slecht voor mensen en natuur. 

5. Wat is de NAVO?

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne was en is nog steeds een groot onderwerp. Niet gek dus dat veel mensen hier vragen over hebben. De NAVO is een militair bondgenootschap tussen dertig landen in Europa en Noord-Amerika. 

Lees ook: Dít zijn de meest gegoogelde zoekopdrachten in 2022

6. Wat is een oligarch?

Deze vraag heeft ook te maken met de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Een oligarch heeft veel macht. Meestal gaat dit om een landbestuurder. 

7. Wat is NFT?

Veel mensen vroegen zich dit jaar af wat NFT is. NFT’s (Non Fungible Tokens) zijn digitale objecten die je kunt gebruiken om te laten zien dat je de eigenaar van een bepaald item bent. Dat kan een niet-tastbaar item zijn, zoals een virtueel kunstwerk, muziekstuk of karakter in een game. Maar ook een fysiek bezit zoals vastgoed of kunst. 

8. Wat is salmonella?

Misschien hebben we het afgelopen jaar iets te veel rauwe producten gegeten, want de salmonellabacterie komt voor in producten zoals rauw vlees, eieren, rauwe melk, vis en garnalen. Helaas kun je erg ziek worden van deze bacterie. 

9. Wat is de Nations League?

Als niet-voetbalfan heb je je vast weleens afgevraagd wat bepaalde voetbaltermen betekenen. Denk bijvoorbeeld aan de Nations League, een internationale voetbalcompetitie binnen het mannenvoetbal die iedere twee jaar gespeeld wordt tussen lidstaten van de UEFA. 

10. Wat is een klaphamer?

Veel mensen vroegen zich het afgelopen jaar af wat een klaphamer is. Dit is een instrument waar je een harde knal mee kunt maken. Het wordt veel gebruikt in Twente rond oud en nieuw. Een klaphamer is geen vuurwerk en het is legaal.

Bron: Amayzine
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.