Genodigden Besloten Afscheid En Uitvaart Peter R. De Vries Komen Aan Bij Koninklijk Theater Carré

Al meer dan 2000 handtekeningen voor straat Peter R. de Vries

Een online petitie om de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam te veranderen in de Peter R. de Vriesstraat is in drie dagen tijd al meer dan 2000 keer ondertekend.

Straatvernoemeing

6 juli werd Peter R. de Vries in de Lange Leidsedwarsstraat neergeschoten. Negen dagen later overleed hij aan zijn verwondingen.

Wouter de Vries, de jongere broer van de misdaadjournalist, deed vorige week in het programma ‘Humberto’ een oproep aan burgemeester Femke Halsema van Amsterdam om een straat naar Peter R. te vernoemen. Hij hoopte ook dat er een monument voor hem zou komen.

Online petities

Hierop zijn online pettiies aangemaakt op petities.nl. De petitie om een straat naar de misdaadverslaggever te vernoemen is inmiddels al meer dan 2000 keer ondertekend. Ook hebben ruim 1100 mensen hun handtekening onder de petitie voor een monument of herdenkplenk gezet.

Amstelveen

Afgelopen zaterdag liet Herbert Raat (VVD), wethouder van Amstelveen, weten dat zijn gemeente ervoor openstaat om een straat naar Peter R. te vernoemen. “Peter R. de Vries heeft lang in Amstelveen gewoond: we kenden hem en hij groeide hier op. Dat hij een bijzondere inwoner was hoef ik niet uit te leggen”, vertelde hij aan AmstelveenZ.nl. “Natuurlijk staan wij daar voor open.”

Bron: RTL Boulevard
Foto: ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen