maxime meiland

Martien Meiland gaat boek van dochter Maxime niet lezen: ‘Veel te erg’

Binnenkort publiceert Maxime Meiland een boek over seksueel misbruik, waar zij in het verleden zelf mee te maken heeft gehad. Volgens Jan Dijkgraaf, de schrijver met wie Maxime het boek schreef, zal vader Martien het schokkende boek over het verleden van zijn dochter niet gaan lezen. 

Dijkgraaf vertelt aan Shownieuws dat er veel tranen zijn gevloeid tijdens het schrijven met Maxime. “Dit is gewoon een treurig verhaal. Het einde is dan wel happy (…) dus het was niet alleen maar janken. Maar er zijn wel heel wat traantjes gevallen toen ze inging op de diepste periode van haar leven.”

‘Veel te eng, veel te erg’

Maxime schrijft in haar boek over enorm heftige gebeurtenissen uit haar leven. Zo vertelt ze dat ze verkracht is en dat er vroeger een naaktfilmpje van haar rondging. Dijkgraaf zegt dat vader Martien weinig weet over deze verschrikkelijke periode, maar dat hij de details ook niet gaat lezen. “Erica weet wat er gebeurd is, maar zonder details. En Martien gaat dit niet lezen. Die vindt dit veel te eng, veel te erg.”

Maxime – misbruikt, ontspoord en nu…. gelukkig

Met het boek ‘Maxime – misbruikt, ontspoord en nu…. gelukkig’ wil ze jongeren die hetzelfde doormaken steunen. Het boek wordt 30 maart gepubliceerd en bij ‘Humberto’ vertelde Maxime wat mensen van het boek kunnen verwachten. Zo vertelde ze dat ze op haar 14e voor het eerst te maken kreeg met seksueel misbruik. “Het begon met een naaktfilmpje dat verspreid werd op school, daar begon de ellende mee”, vertelde Maxime. “Ik denk dat ik nooit de Maxime word die ik daarvoor was, maar het wordt wel steeds beter.”

Lees ook: Maxime Meiland koopt haar droomvilla: ‘Nooit kunnen bedenken dat we dit zouden behalen’

Dochter Claire was redding

Maxime vertelde dat ze ook weleens pogingen tot zelfdoding heeft gedaan, maar dat haar dochter Claire haar redding is geweest. “Eigenlijk is Clairetje wel een beetje mijn redding geweest in het leven. Ik heb ook wel echt momenten gehad waarin ik dacht: dit komt niet meer goed, ik zie het niet meer zitten.”

Wil je praten over zelfdoding of wil je hulp op dit gebied? Bel 0900-0113 of gratis: 0800-0113

‘Je bent niet alleen’

Met het boek hoopt Maxime dat lezers meekrijgen dat ze er niet alleen voor staan. Zelf had zij dat gevoel toendertijd wel. “Daarom zit ik hier, om andere meiden en jongens mee te geven: je bent niet alleen.”

Bron: Shownieuws, NU.nl
Foto: ANP

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.