Verdrietig nieuws: Marc de Hond (42) overleden

Marc de Hond is woensdag op 42-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn vader Maurice de Hond op Twitter.

In 2018 werd blaaskanker bij hem ontdekt. Marc was theatermaker, rolstoelporter en voormalig internetondernemer. Afgelopen seizoen was hij te zien in De Slimste Mens.

Ouders

Marc werd in 1977 geboren in Amsterdam als zoon van opinieleider Maurice de Hond en Jasmin Dahlia Busnach. Zijn moeder overleed in 1980 op dertigjarige leeftijd aan borstkanker.

Marc boekte succes op verschillende gebieden. Zo stopte hij met zijn studie om de internetbedrijven veiling.com en Hatchoo! op te richten. Later werd hij dj bij de radiozenders 3FM en Caz!.

Tumor

In 2002 werd bij Marc een tumor ontdekt in zijn ruggenmerg. Bij een van de spoedoperaties waarbij deze moest worden verwijderd, raakten de zenuwen in zijn merg bekneld. De presentator belandde hierdoor in een rolstoel.

Opnieuw kanker

In 2018 werd opnieuw kanker bij hem ontdekt: blaaskanker. Dit feit leek Marc alleen maar te motiveren om nog harder te werken om een erfenis na te laten. Zo schreef hij een boek ‘Licht in de tunnel’ en vroeg zijn vrouw Remona Fransen ten huwelijk tijdens een show van Jochem Myjer. Met haar kreeg hij twee kinderen: Livia (3) en James (1).

Aangezien een casettebandje van zijn moeder een van zijn meest dierbare bezittingen was, besloot hij een theaterproject te starten waarin vrienden en collega’s spraken zijn leven. Zo kon hij jonge kinderen toch een herinnering geven aan hun vader, mocht hij eraan overlijden.

Marc benadrukte altijd dat de kanker niet had gewonnen indien hij zou sterven. “Als ik er niet meer ben, is de kanker er ook niet meer. Dus het is op z’n minst een gelijkspel.”

Bron: NU.nl, AD

Lees ook: Marc de Hond: ‘Ik zou het verschrikkelijk vinden om Remona en de kinderen achter te laten’

Lees Vriendin digitaal

Nu vanaf €0,99

Naar de digitale kiosk

042020 Digitaallezen Hp

Nu we zoveel mogelijk binnen moeten blijven, kun je Vriendin ook digitaal lezen. Bestel ‘m hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen