Ontwerp Zonder Titel 2024 06 28t104209.507

Love Bombing: zó kun je het herkennen in je partner

De term Love Bombing komt je vast wel bekend voor, maar wat zijn nou precies de signalen die hierop wijzen?

1. Idealiseren

Love Bombing betekent letterlijk een soort liefdesbom. Iemand overlaadt je in het begin met cadeaus en complimenten. Denk bijvoorbeeld aan luxe etentjes of vakanties, maar hij of zij praat vaak ook veel over de toekomst. Misschien praat je date al in een vroeg stadium over trouwen of het ontmoeten van elkaars familie. Vaak komen de woorden niet overeen met acties. De persoon zal je ook overladen met romantische teksten en benoemen nog nooit zo verliefd te zijn geweest en jou helemaal perfect te vinden. Waarschijnlijk zal deze persoon je ook erg vaak willen zien. Natuurlijk kan iemand ook écht verliefd op je zijn en is het soms moeilijk inschatten of je wel of niet te maken hebt met Love Bombing. Als je gevoel je iets probeert te vertellen, doe je er wel goed aan om dit te onderzoeken.

2. Wisselend gedag

Zodra de persoon weet dat jij hem of haar ook leuk vindt, kan het zijn dat het gedrag verandert. Hij of zij overlaadt je nu niet meer met cadeaus en complimenten, maar zal meer gaan aantrekken-afstoten en de manier waarop hij of zij met jou omgaat verandert continu. Een verwarrende fase dus. Het kan ook zijn dat hij of zij vaker kritiek op je heeft of meer gaat manipuleren.

Lees ook: 5 dingen die je moet weten als je gaat daten met een Leeuw

3. Het einde van de relatie

Nadat je eerst bent overladen met romantische gebaren en hierna hebt moeten dealen met meer wisselend gedrag, zal de Love Bombing relatie uiteindelijk vaak plotseling eindigen. De persoon wilt alleen minimaal contact of zal het contact in één keer plotseling verbreken. Het kan zijn dat hij of zij onverschillig doet, geen verantwoordelijkheid neemt of juist al heel snel met iemand anders een relatie begint. Dit is allemaal erg pijnlijk natuurlijk.

Vriendin’s favoriet

Narcisme is een bekende en regelmatig voorkomende persoonlijkheidsstoornis. Als partner van een narcist heb je in eerste instantie geen idee dat je met een narcist te maken hebt. Narcisten zijn uitermate charmant en weten hun zwarte kanten goed te verbergen. In Narcisme in relaties krijg je antwoorden op vragen als Waar kun je een narcist aan herkennen? Welke gevolgen heeft dit gedrag voor de relatie? En nog veel meer. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: 5 dingen die je moet weten als je gaat daten met een Kreeft

Foto: GettyImages
Bron: PsychologyToday.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.