loiza lamers

Loiza Lamers over kinderwens: ‘Een baby’tje in mijn buik kan niet’

Loiza Lamers en haar partner Jelle Ploeg zouden graag een kindje willen. Dat vertelt Loiza in de podcast ‘30 Minuten Rauw’ van Ruud de Wild. Het koppel weet alleen nog niet hoe ze dat precies willen doen. “Een baby’tje in mijn buik kan niet.”

Samen ontdekken

“Wil je een draagmoeder? Wil je adoptie? Ik weet niet”, vertelt Loiza. “Dat is iets dat we moeten gaan ontdekken, waar we over zouden moeten praten.” Zij en Jelle hebben sinds anderhalf jaar een relatie. Nu ze ‘ouder wordt’ ziet ze dat vriendinnen om haar heen zwanger zijn en zij voelt veel geluk voor hen. “Maar ik voel ook wel een bepaald verdriet soms. Dat ik denk van: O, ik wil het ook zo graag meemaken”, vertelt ze. 

‘Dat kan gewoon niet’

Loiza deed in 2015 als eerste transgender vrouw ooit mee aan Holland’s Next Top Model en won toen het programma. Ze vertelt dat ze het jammer vindt dat ze een zwangerschap niet op die manier zal meemaken. “Het baby’tje in mijn buik, wat van mij komt, dat kan gewoon niet.”

Lees ook: Loiza Lamers: ‘Lastig dat ik nooit kinderen zal krijgen op de natuurlijk manier’

‘Dat kindje voelt zo eigen’

Dat Loiza geen kinderen van zichzelf kan krijgen betekent niet dat ze een eventuele baby niet als eigen familie kan zien. “Een van mijn beste vriendinnetjes is twee jaar terug bevallen. Dat kindje voelt zo eigen. (…) Die kleine, die staat op de achtergrond van mijn telefoon. Het voelt niet als mijn kind, maar het voelt als echt mijn nichtje. Terwijl het van m’n beste vriendin is.”

Bron: AD
Foto: ANP

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.