Linda Hakeboom

Linda Hakeboom geeft update: ‘Toch nog een halfjaar chemotherapie’

Linda Hakeboom heeft toch weer chemotherapie nodig. De 35-jarige filmmaker was eind februari klaar met de behandelingen, maar er zijn nog een paar kwaadaardige cellen gevonden. “Ik ben gisteren weer naar het ziekenhuis geweest en we hebben samen besloten dat we wel weer een half jaar chemo gaan doen”, vertelt ze op haar Instagram Stories.

Ze ziet er tegenop om weer aan een nieuwe ronde chemo te beginnen. “Er is heel weinig kwaadaardigs gevonden, maar ze zeggen toch bij mijn leeftijd en type kanker alles te willen doen om te voorkomen dat het ooit nog terugkomt”, aldus Linda. Daar is ze het, zo zegt ze, volledig mee eens. “Alles wat ik nu kan doen, ga ik gewoon doen. Liever nog een half jaar langer bijwerkingen, dan dat ik ooit weer hierin terechtkom.”

Tabletten

De chemotherapie gaat al bijna van start. De filmmaker is zich nu aan het voorbereiden op een maand bestralingen, die voorafgaan aan de chemotherapie. “Dat is iedere dag naar het ziekenhuis”, vertelt ze daarover. “Daarna moet ik aansterken en ga ik beginnen met die tabletten.”

Borstkanker

In augustus vorig jaar werd bij Linda borstkanker ontdekt. In oktober begon de eerste chemotherapie, die ze na vijf maanden in februari afrondde. Ze houdt haar volgers geregeld op de hoogte van haar ziekteproces via haar sociale media en vlogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen