Kopen Zonder Kijken

Kopen Zonder Kijken-team onthult: zo gaat het er achter de schermen aan toe

Het seizoen van Kopen Zonder Kijken is inmiddels voorbij en je zou denken dat Martijn Krabbé, makelaar Alex, aannemer Bob en styliste Roos, gaan genieten van hun welverdiende vakantie. Maar niets is minder waar: het team is namelijk het hele jaar door bezig met het programma. 

Martijn Krabbé onthult hoe het er achter de schermen bij Kopen Zonder Kijken aan toe gaat. En volgens de presentator is het best een pittig programma om aan mee te werken. 

Kielekiele

Nu seizoen 6 van het populaire programma erop zit, zijn de makers van Kopen Zonder Kijken alweer in volle gang bezig met het zevende seizoen. Het maken van het programma gaat dan ook het hele jaar door. “Als het op tv is dan zie je eigenlijk in twee maanden wat wij ongeveer in een jaar gedaan hebben”, vertelt Martijn. “Het lukt wel iedere keer, maar als je bij ons achter de schermen meedraait, dan is het echt vaak kielekiele, hoor!” 

Bloedgeïrriteerd

Het team is dan ook ontzettend blij als de huizen opgeleverd kunnen worden. Maar in het verleden heeft Bob zich weleens geërgerd als mensen wat teleurstelling lieten zien. “Daar ben ik dan bloedgeïrriteerd door. Dan denk ik: ‘Je hebt geen idéé hoe hard we voor je gewerkt hebben!”

Lees ook: Om déze reden is notaris Sandra gestopt met Kopen zonder Kijken

Dwingende tante

Dat het team het hele jaar aan Kopen Zonder Kijken werkt, heeft zo de nodige gevolgen. “Soms denk je dat je een paar dagen vrij hebt, dan word je gebeld en moet je alles uit je handen laten vallen. ‘We moeten nú een koopcontract tekenen!’ krijg je dan te horen. Daarna moeten we natuurlijk het huis laten zien. Kopen Zonder Kijken is een behoorlijk dwingende tante”, vertelt Martijn aan RTL Boulevard. 

Consessieklok

Naast dat bijna heel Nederland geniet van het programma, lijkt ook het team zelf er geen genoeg van te kunnen krijgen. Volgens Martijn is seizoen 8 nog niet besteld, maar hij hoopt wel dat dit wel gaat gebeuren. “Dus als RTL meeluistert: we gaan binnenkort bij jullie op kantoor een concessieklok neerzetten die aftelt. En als hij op nul staat en seizoen 8 nog niet besteld is, dan gaat het niet door”, grapt de presentator. “Dat vindt Nederland denk ik niet heel leuk”, antwoordt Roos.

Bron: RTL Boulevard
Foto: RTL

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.