steenrijk straatarm

Kijkers ‘Steenrijk, Straatarm’ over rijke dames: ‘Ze pronken teveel’

In ‘Steenrijk, Straatarm’ ruilen onderneemsters Ferrah en Christie, die in een villa in Turkije wonen, een week van leven met de familie Elisabeth. Zij wonen in een huurwoning in Lelystad en genieten op hun beurt van een luxe week in Turkije. Kijkers van het programma hebben vooral veel te zeggen over de rijke dames. 

Groot verschil

Ook deze week was het verschil tussen arm en rijk weer groot. Waar de familie Elisabeth moet rondkomen van 110 euro per per week, geven Ferrah en Christie wekelijks zo’n 2000 euro uit. De twee onderneemsters zitten namelijk in crypto en vastgoed. Daarnaast coachen zij anderen die dromen van een luxe leven. Doordat de vrouwen zoveel verdienen, brengen ze regelmatig bezoekjes aan Ibiza, waar ze in één weekend 10.000 euro uitgeven. 

‘Je leert ermee leven’

Dat is toch wel heel anders bij de familie Elisabeth. Moeder Wienanda, vader Maikel en hun drie kinderen hebben het niet breed en mogen vanwege hun lage inkomen naar de voedselbank. Toch heeft hun leven er niet altijd zo uitgezien. Eerder verdienden ze namelijk meer, maar er brak brand uit in hun zaak. De verzekering kon de familie niet helpen, waardoor ze een schuld hebben van 90.000 euro. Hierdoor moet het gezin op hun geld letten en dat is niet leuk, zegt Maikel. “Maar je leert ermee leven.”

Financiële steun

De familie Elisabeth geniet enorm van de week in Turkije en samen gaan ze erop uit om te shoppen. Bij thuiskomst in Nederland zijn ze verrast dat Ferrah en Christie nog 66 euro van het weekbudget over hebben gehouden. Wanneer iedereen kennis met elkaar heeft gemaakt, besluiten Ferrah en Christie de familie Elisabeth financieel te steunen. Wienanda en Maikel barsten in huilen uit als ze het nieuws te horen krijgen. 

Toch zijn veel kijkers niet echt fan van de dames. Ze zouden teveel ‘pronken’ met hun geld. Al zijn er ook kijkers die wel positief zijn. 

Bron: Linda
Foto: Screenshot SBS

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.