Canva1 2022 02 28t084722.965

Kijkers Boer Zoekt Vrouw raken niet uitgepraat over uitspraken boer Jouke

Gisteravond keken ruim 2,8 miljoen mensen naar het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw. Vooral de uitspraken van boer Jouke maakten de tongen los.

Let op: dit artikel bevat spoilers.

Jouke

In de aflevering was te zien hoe presentatrice Yvon Jaspers langsging bij de boeren om hun brieven af te geven. Vooral voor boer Jouke was dit een aangename verrassing: er bleken maar liefst 434 vrouwen voor de de boer te hebben geschreven. “Dat wordt een hele opgave”, lachte de Fries.

Dierenartsen

Even later beginnen Yvon en Jouke aan de enorme stapel. De presentatrice stuit op een brief van een vrouw die in Oost-Duitsland op een boerderij werkt. Hierover heeft Jouke een duidelijke mening: “Op een boerderij werken, vind ik niet per se vrouwelijk. Daar houd ik niet per se van.” Yvon gaat door met lezen en vertelt dat ze diergeneeskunde heeft gestudeerd en vee-arts is. “Het is in ieder geval fijn dat je me niet vindt stinken als ik thuiskom van het werk”, leest ze voor. Ook hierover heeft de boer zijn zegje klaar: “Vrouwelijke dierenartsen, ik weet het niet… Die zijn altijd smerig en vies, en daar houd ik gewoon niet van (…) Ik ben dat ook niet gewend. Mijn moeder hielp niet op de boerderij, en op de één of andere manier…”

Twitter

Op Twitter raakten mensen niet uitgepraat over de aflevering en vooral de uitspraken van Jouke maakten de tongen los.

Bron: KRO-NCRV
Foto: KRO-NCRV screenshot

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.