Kerstappels

Goed begin van de feestdagen: kerstfilm ‘Kerstappels’ vanavond op tv

Hoewel het nog geen kerstavond is, krijg je donderdagavond alvast je eerste kerstcadeautje: om 20:35 uur wordt namelijk de speciale kerstfilm van de serie ‘Oogappels’ uitgezonden op NPO 1. 

Kerstappels

In november werd bekendgemaakt dat er een speciale kerstfilm genaamd ‘Kerstappels’ zou komen. “Ook al lijkt kerst de gezelligste tijd van het jaar met spelletjes, mooi gedekte tafels, cadeautjes onder de boom en goede gesprekken aan een vijfgangendiner, de werkelijkheid is meestal toch anders. Ook bij de Oogappels-families komt de boel behoorlijk under pressure te staan deze kerst. En dat is een feest van herkenning. Met al die onderdrukte irritaties, verplichte diners en borrels, opspelend oud zeer of een overspannen kok achter het fornuis kan het behoorlijk uit de hand lopen”, vertelde BNNVARA over de film. 

Erik en Chris

In de kerstfilm willen Erik en Chris de feestdagen een jaartje overslaan. Maar ze moeten hun plan op het laatste moment drastisch aanpassen. Fabie krijgt een grote teleurstelling te verwerken en Carola en Marcel worden tijdens het kerstdiner opgeschrikt door een schokkende gebeurtenis. 

Hevige explosies

Maar ook bij Tim en Dina wordt het drama: De sfeer laat te wensen over, na een uit de hand gelopen kerstborrel op Tims werk. De grootouders weten precies hoe het zit en leveren zoals altijd haarscherp commentaar: hoe meer we ons best doen om alles wat ingewikkeld of negatief is weg te drukken, hoe groter de kans op hevige explosies.

Bron: RTL Boulevard
Foto: BNNVARA

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.