Melissa

Kijkers Jinek diep onder de indruk van ongeneeslijk zieke Melissa

Melissa Kremer (24) – op Instagram bekend als ‘Mijn Kwaadbloed’ was gisteravond te gast bij Jinek. Ze maakte diepe indruk met haar verhaal.

Tweede keer leukemie

In 2015 kreeg Melissa voor het eerst leukemie. Ze herstelde, maar het kwam weer terug. En dit keer is het niet te genezen. Melissa leeft momenteel in haar ‘bonustijd’. Op Instagram en in haar boek Mijn Kwaadbloed legt ze haar verhaal vast. Gisteravond was ze te gast bij Jinek. Melissa beleeft het proces nu anders dan de eerste keer dat ze leukemie kreeg. “Er is een verschil met de eerste keer, dat we voor genezing gingen. En nu de tweede keer, dat ik weet dat ik binnenkort kom te overlijden”, zegt ze. “Nu ben ik bezig met gesprekken met de uitvaartondernemer, die is vanochtend nog langs geweest. Nu ben ik bezig met het uitzoeken van mijn urn. Met zorgen dat ik mijn moeder goed achterlaat, en mijn broertje.”

Een soort oermens

Volgens de artsen zou Melissa kerst niet halen, maar ze is er nog steeds. “Ik ga de artsen bewijzen dat ik langer dan die twee maanden ga leven. En nu nog steeds. Dan zeiden ze: ‘Het is nu echt klaar’. Maar ik ga bewijzen dat ik mijn verjaardag dinsdag haal. Er komt een soort oermens in je op. Ik ga er alles aan doen dat ik zo lang mogelijk leef en zo goed mogelijk.”

‘Ik ben niet kanker’

Mensen weten niet altijd wat ze tegen Melissa moeten zeggen. “Ik merk dat nu ik echt terminaal ben, dat mensen het wel heel moeilijk vinden. Wat ik ook snap. Wat zeg je tegen iemand die 24 is en binnenkort doodgaat? Ik zou het ook niet weten”, vertelt ze. Maar wat ze het liefst wil, is dat mensen haar gelijk behandelen. “Ik wil niet anders gezien worden, omdat ik binnenkort doodga. Ik ben niet kanker, ik ben Melissa.”

Het boek Mijn Kwaadbloed is nu te bestellen. Van de opbrengst gaat 50 procent naar de familie van Melissa en 50 procent naar onderzoek naar Hematologie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen