Versailles

Koningin voor een dag: je kunt nu overnachten in Versailles

Is het jouw droom om in een superdeluxe kasteel te slapen? Dat komt goed uit, want je kunt nu een kamer boeken op het terrein van Versailles.

Slapen als een koningin

Als toerist ben je misschien weleens naar het kasteel van Versailles geweest. De plek, in de gelijknamige Franse stad vlak buiten Parijs, werd in 1624 gebouwd door Lodewijk XIII en later uitgebreid door zijn zoon Lodewijk XIV. Het kasteel is een van de meest bezochte plekken in Frankrijk, maar slapen kon er nog niet. Tot nu. Op het terrein is namelijk Airelles Château de Versailles – Le Grand Contrôle geopend. In deze drie gebouwen, die werden gebouwd in 1681, bevinden zich veertien hotelkamers.

Flink prijskaartje

Als hotelgast kun je genieten van het luxe binnenzwembad, ontspannen in de spa én krijg je een eigen butler tot je beschikking. Ook mag je een privébezoek aan het kasteel van Versailles brengen. Zie jij het al helemaal voor je? Dan moet je wel diep in de buidel tasten. De goedkoopste kamer kost namelijk 1.700 euro per nacht. Voor de duurste en meest luxe kamer leg je 10.000 euro per nacht neer.

Foto’s: Airelles.com