Canva1 42

Janet over deelname ‘Ik Neem Je Mee’: ‘De dag was perfect’

In het nieuwe programma Ik Neem Je Mee spelen BN’ers voor één dag voor privéchauffeur. Ze brengen gasten naar verschillende, bijzondere plekken. Zo ook Janet. Haar ouders zijn 60 jaar getrouwd en Gerrit (89) en Trees (80) worden door hun dochter in het zonnetje gezet. Als verrassing brengt Jeroen van de Boom hen naar Stoomschip SS Rotterdam.

Waarom wilde je meedoen aan Ik Neem Je Mee?

“Ik zag het programma op Facebook voorbijkomen toen de eerste lockdown net begon. Ik vond vooral de chauffeurs leuk die mee zouden doen. Ik dacht meteen aan mijn ouders, Trees en Gerrit. Ze waren bijna 60 jaar getrouwd en ik wilde, ondanks corona, toch iets leuks voor ze regelen. Dit was het perfecte idee! Het leuke was ook nog dat Jeroen van der Boom mee deed. Mijn vader heeft vroeger samen met hem gewerkt in de tv-studio. Ik wist meteen dat hij het fantastisch zou vinden om Jeroen nog een keer te zien. Ik mailde het programma en werd tot mijn eigen verbazing uitgekozen.”

Hoe zou je de band tussen jou en jouw ouders omschrijven?

“We kunnen niet zonder elkaar. Ze passen twee keer per week op mijn kinderen, dus ik zie ze ook regelmatig. Ze spelen een belangrijke rol in de opvoeding van mijn kinderen en daar ben ik ze ontzettend dankbaar voor. We zijn super close. Als we elkaar niet zien, bellen we. Ik merk ook aan mijn kinderen dat ze graag bij opa en oma zijn. Dat maakt me heel gelukkig.”

Met wat voor gevoel kijk je terug op jouw deelname?

“Ik kijk met een heel goed gevoel terug op deze dag. Het was zo’n mooie ervaring. Mijn ouders kijken er ook allebei met veel vreugde op terug. De aanwezigheid van Jeroen maakte het helemaal af. We gingen in de aflevering naar Stoomschip SS Rotterdam. Hier heeft mijn vader gewerkt. Toen mijn ouders elkaar net leerden kennen, ging mijn vader een jaar naar het buitenland. Het was heel bijzonder om dit schip weer te zien. Het riep allemaal mooie herinneringen op. De dag was kortom helemaal perfect!”

Ik Neem Je Mee is elke maandag om 21.30 uur te zien op SBS6 en terug te kijken op KIJK.nl

Tekst: Naomi Verschuure
Foto: Talpa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen