Ontwerp Zonder Titel 2023 02 05t122217.323

Is het delen van je Netflix-wachtwoord straks niet meer mogelijk? Zó zit het

Netflix zou het delen van wachtwoorden gaan bemoeilijken. Hoe dit precies zit, leggen we je in dit artikel uit.

Delen van wachtwoorden

Toegegeven: de meeste mensen delen een Netflix-account met meerdere mensen. Je bespaart zo wat geld en kunt alsnog de nieuwste films en series kijken. Eerder werd er al aangekondigd dat Netflix het delen van wachtwoorden tegen zou gaan. Er zouden nieuwe maatregelen geïntroduceerd worden, maar deze regels gelden de komende maanden alleen nog in Amerika. Een ver van je bed show, denk je misschien, maar dat is het toch niet helemaal. Het is nog niet zeker of in Nederland ook zulke maatregelen ingevoerd zullen worden, maar het zou zomaar kunnen.

Lees ook: Op déze datum verschijnt de romcom Your Place or Mine op Netflix

Concurrentie

Je kunt je voorstellen dat Netflix door het delen van accounts, best wel wat geld misloopt. Een paar jaar geleden maakte het de streamingsdienst nog niet zoveel uit, aangezien het geld maar binnen bleef stromen. Nu heeft Netflix natuurlijk veel meer concurrentie en zullen ze dus stappen moeten ondernemen. Het zou de bedoeling zijn dat je je wachtwoord alleen nog maar deelt met huisgenoten. Je moet dus allemaal in hetzelfde huis wonen.

Controle

Hoe Netflix dit gaat controleren? Je moet minstens één keer per maand (31 dagen) een connectie maken met het Wi-Fi netwerk van de hoofdlocatie. Als je dit niet doet, wordt je laptop of telefoon zonder pardon van het account verwijderd en kunt ook niet meer inloggen. Hoe zit het dan als je naar het buitenland gaat? Nou, dan zou je gebruik kunnen maken van een speciaal pasje, welke je 7 dagen kunt gebruiken. Laten we hopen dat de maatregelen vooralsnog alleen voor Amerika blijven gelden.

Lees ook: Droombaan gezocht: Netflix zoekt stewardess voor bijna 4 ton per jaar

Foto: GettyImages
Bron: Netflix-nederland

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.