Interieurtrends

Interieurtrends 2023: pak die woonkamer aan!

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat er ook weer nieuwe interieurtrends zijn! Hoog tijd om wat te doen aan dat oude kleurtje op je muur, de stoffige meubels en de gedateerde accessoires. Je woonkamer is natuurlijk je visite kaartje, dus laat vooral je eigen stijl terugkomen. Met onze tips en de nieuwe trends van 2023 geven we je wat inspiratie om je eigen woonkamer mee op te knappen. 

Tijd voor een nieuw kleurtje

Een muur is zo geverfd. Daarom is af en toe een nieuw kleurtje best een goed idee. Dat geeft je woonkamer gelijk een compleet nieuwe uitstraling, zonder al te veel moeite. Een kleur die we vaak terug gaan zien dit jaar is beige. Combineer verschillende tinten beige met elkaar voor een dynamisch gevoel vol met diepte. Doordat beige een kleur is die goed bij andere kleuren past, hoef je meestal geen nieuwe meubels te kopen! Hoogstwaarschijnlijk staat het prachtig met de kleuren die je al in huis hebt. 

Kies nieuwe accessoires

Ook met nieuwe accessoires kom je een heel eind. Kies voor meubels met organische vormen, zoals een ronde salontafel. Ook een ovale vaas en een afgeronde bank passen goed bij deze trend. Daarbij staat ook gezelligheid en sfeer voorop. Ga daarom voor accessoires die dit met zich meebrengen. Wat dacht je bijvoorbeeld voor een cosy fleecedeken met mouwen? Leg deze op de bank voor een extra sfeervolle look. Denk ook aan kaarsjes, dimbare lampjes en een zacht kleed. 

Duurzaamheid 

Erg belangrijk dit jaar: duurzaamheid. Dit zie je terug in allerlei onderdelen van het interieur. Denk aan accessoires van hout, tweedehands meubels en veel groen. Op zoek naar een wat groter, maar toch duurzaam accessoire? Dan is een elektrische sfeerhaard misschien wel wat voor jou! Deze sfeerhaard stoot geen schadelijke gassen uit, waardoor hij een stuk beter voor het milieu en voor jouw gezondheid is. De sfeerhaard draait volledig op elektriciteit en je hoeft hem dus alleen maar in het stopcontact te steken. De vlammen zien er levensecht uit, ondanks dat er geen echt vuur bij komt kijken. Daardoor is een elektrische haard ook nog eens veilig voor kinderen en huisdieren. 

De kringloop is je beste vriend

Om nog even door te gaan met de duurzame trend; de kringloopwinkel biedt een hoop mogelijkheden! Doordat je de meubels en accessoires tweedehands koopt, draag je bij aan het milieu. Daarbij vind je portemonnee het ook heel fijn. Soms vind je net niet wat je zoekt bij een tweedehands winkel, maar vergeet niet dat je meubels helemaal naar je eigen smaak op kunt knappen. Verf ze in een leuk kleurtje en kies nieuw meubelbeslag. Zo heb je dat perfecte kastje voor een prikkie!  

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.