carnaval

Inspiratie nodig voor carnaval? Check deze drie trends

Carnaval komt er weer aan. In februari barst het feest onder de rivieren weer los. Heb jij al bedacht wat je aantrekt, of kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Om je op weg te helpen, bespreken we drie trends voor carnavalskleding die je dit jaar geheid in de carnavalssteden tegenkomt. 

Trend 1: favoriete karakter uit film of serie

Verkleed gaan als een karakter uit je favoriete film of serie is zeer geschikt voor carnaval dit jaar. Denk bijvoorbeeld aan populaire series als Stranger Things en Wednesday of de film Avatar, waarvan deel twee afgelopen jaar uitkwam. 

Personages uit deze producties kun je met een paar simpele kledingstukken al neerzetten. Denk bij Wednesday bijvoorbeeld aan een zwart-witte outfit met vlechtjes en bij Avatar aan blauwe kleding in blauwe schmink.

Trend 2: bekende personen

Wil jij voor een dagje in de huid kruipen van een BN’er? Of heb je altijd al een specifieke zangeres willen nadoen? Grijp dan je kans tijdens carnaval en ga als hem of haar verkleed. 

Het leuke aan deze trend is dat je niet alleen met je outfit iemand na kunt doen. Ook door je houding of door wat je zegt of hoe je dit zegt, kun je bekende personen extra goed neerzetten. Haal naast je outfit dus je acteerskills maar uit de kast. Deze trend zorgt gegarandeerd voor een hilarisch tafereel!

Trend 3: terug in de tijd

Als derde trend van dit jaar kun je een tijdperk uitbeelden. Denk daarbij vooral aan de roaring 20’s, want zitten we daar niet eigenlijk weer middenin? Google even op looks die hierbij passen, en kijk of je er geschikte kleding voor hebt. Voorbeelden zijn een wijde jurk met pailletten en een hoofdband met veer. 

Ook de jaren ‘80 bieden veel inspiratie voor een leuke carnavalsoutfit voor dames. Denk bijvoorbeeld aan een felgekleurd aerobicspakje of oversized kleding met een gigantische bos haar. Naar welke tijd ga jij even terug tijdens carnaval?

Opgaan in het feestgedruis

Voor welke outfit je ook kiest, met leuke carnavalskleding ga je al gauw op in het feestgedruis. Zet  de carnavalskrakers maar vast aan om in de sfeer te komen. Of je nu naar Oeteldonk of Kielegat gaat, een mooi feestje wordt het hoe dan ook!

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.