Ontwerp Zonder Titel 2024 05 31t172607.468

Weinig inspiratie of creativiteit? Probeer déze 4 tips

Heb je een creatieve baan of voel je je leeg of ongeïnspireerd? Geen paniek. Déze 4 tips zorgen ervoor dat ideeën weer gaan stromen.

1. Maak een wandeling

Zit je al uren met je pen in de aanslag, maar krijg je geen letter op papier? Je ervaart waarschijnlijk veel stress of druk, maar probeer toch even uit de situatie te gaan en jezelf tot een korte wandeling te zetten. Tijdens het wandelen zullen je gedachten meer afdwalen en zul je merken dat je ineens wél weet hoe je dat project wilt aanvliegen of waar je precies over wilt gaan schrijven.

2. Andere omgeving

Werk je altijd op kantoor of thuis vanuit die ene vaste werkplek? Verander de context en kies eens voor een andere werkomgeving. Ga bijvoorbeeld naar een koffietentje of flexplek in de buurt. Een nieuwe omgeving en nieuwe mensen zullen je zeker inspireren.

Lees ook: Bewezen: lachen zorgt ervoor dat je (nog) creatiever wordt

3. Denk niet te veel na over de toekomst

Als je een creatief beroep hebt, is nadenken over de toekomst funest voor je ideeënstroom. Probeer te relativeren en onthoud dat het niet het einde van de wereld is als je dit keer niet een fantastisch verhaal schrijft of die briljante projectnaam verzint. Er komen genoeg nieuwe kansen als het dit keer niet lukt. Haal even diep adem, focus je op wat er nu moet gebeuren en probeer negatieve gedachten over de toekomst te relativeren/even van je af te schuiven.

4. Leg de lat niet te hoog

Ben je een echte creatieveling, maar lijkt het nu alsof je dit talent compleet bent verloren? Probeer in je achterhoofd te houden dat niet iedere post, verhaal of tekening even goed hoeft te zijn. Vooral als er een deadline boven je hoofd hangt, is het soms nodig om liever voor jezelf te zijn. Doe wat je kunt en accepteer dat creativiteit fluctueert. Bij een volgende deadline pak je het misschien net iets anders aan, maar voor nu heb je er alles aan gedaan om dit project te laten slagen.

Vriendin’s favoriet

“Ja-maar” beperkt ons, terwijl “ja-en” grenzeloze mogelijkheden biedt. Berthold Gunster onthult in dit boek hoe je van een sceptische levenshouding naar een creatieve, energieke instelling overstapt, waarbij alles mogelijk wordt en leven een spel is. Transformeer je mindset. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Slecht gehumeurd? Déze creatieve bezigheid kan helpen

Foto: GettyImages

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.