Ikea opent deuren voor winkelen op afspraak: 45 minuten per klant

Hoewel de Ikea eerder gesloten bleef voor winkelen op afspraak, heeft de meubelgigant nu besloten de deuren tóch te openen. De reden is de door de overheid aangekondigde versoepelingen.

45 minuten per klant

Het winkelen op afspraak is vooral bedoeld voor mensen die bijvoorbeeld keukens willen laten inrichten bij Ikea. Ook hebben ze nu de mogelijkheid om meubels te bekijken en uit te proberen. Producten retourneren is nog niet mogelijk.

De tijdslots duren 45 minuten en het is alleen toegestaan met één persoon te winkelen. “Er worden geen uitzonderingen gemaakt, helaas ook niet voor baby’s en kinderen”, aldus Ikea.

‘Een fractie’

Vanaf volende week is het voor winkels toegestaan om per 25 vierkante meter een klant te ontvangen, met een maximum van 50 klanten. Eerder mochten winkels nog maximaal 2 klanten per verdieping ontvangen.

De meubelgigant laat weten blij te zijn weer klanten te kunnen ontvangen. “Maar het is slechts een fractie van hoeveel klanten we normaliter verwelkomen op een dag. Met gemiddeld 25.000 vierkante meter per winkel zetten vijftig klanten per keer nog steeds weinig zoden aan de dijk”.

Bron: AD
Foto: Getty Images