calorieen-verbranden-ikea

IKEA komt met eigen drive-thru voor afhalen bestellingen

IKEA wil drive-thru-straten openen voor het afhalen van bestelde meubels en artikelen. Dat laat een woordvoerder weten in De Telegraaf.

Bestellen en ophalen

“We hebben vanaf de eerste coronagolf laten zien dat we op een veilige en contactloze manier onze service ‘Bestellen en Ophalen’ kunnen faciliteren”, aldus de woordvoerder. “De voorzichtig positieve geluiden hierover stemmen ons hoopvol.”

Niet alleen hoopt het bedrijf met de nieuwe service meer klanten te kunnen helpen, ook kan de druk op de bezorgdiensten afnemen.

Drive-thru

Hoe zo’n drive-thru precies werkt? Klanten die een bestelling willen afhalen, krijgen een tijdslot toegewezen en kunnen vervolgens met de fiets, auto of te voet naar de IKEA toe. Een medewerker zal hier de bestelling naar de auto van de klant toebrengen en de QR-code uit de e-mail scannen. Vervolgens kan de klant zelf de bestelling inladen.

Bevoorrading

Het bedrijf geeft wel aan dat de coronacrisis voor problemen in de bevoorrading heeft gezorgd. Tegelijkertijd neemt de vraag naar bepaalde producten toe. Hierdoor hebben ze te maken met vertragingen.

Met de nieuwe service denkt IKEA niet dat de problemen direct zullen worden verholpen. Het bedrijf kan ook niet met zekerheid zeggen wanneer deze wel zijn opgelost.

De Telegraaf, De Limburger
Foto: Getty Images