Mensen

Iemand leuk vinden terwijl je in een relatie zit: dít betekent het

Het is geen vreemd verschijnsel. Je zit in een fijne relatie, maar je vindt daarnaast iemand anders aantrekkelijk. Wat zijn de gevolgen hiervan?

Die knappe barista

Hoe veel je ook van je partner houdt of hoe verliefd je ook bent, er komt altijd een moment dat je iemand anders tegenkomt die je misschien ook wel heel aantrekkelijk vindt. Aangezien we sociale wezens zijn en dus nogal veel mensen tegenkomen, is het niet vreemd dat dit gebeurt. Of dit nu die behulpzame collega is, die knappe barista van je favoriete koffietentje, of die aardige (en gespierde) personal trainer. Toch voelt het vaak verkeerd. ‘Waarom vind ik iemand anders dan mijn partner aantrekkelijk of leuk? Ik zit toch in een fijne relatie?’ is onze gedachte. Gelukkig vertelt wetenschappelijk onderzoek ons hier meer over.

Iets onschuldigs

De meeste mensen, namelijk 80 procent van de mensen in een relatie, voelen zich op een bepaald moment aangetrokken tot iemand anders. Dit is dus helemaal niet gek. Vaak is zo’n crush een seksuele fantasie en de meerderheid van de mensen zou deze fantasie nooit werkelijkheid willen laten worden. Het is een fantasie, een soort afleiding waar we plezier aan beleven. Een crush is dus vaak iets onschuldigs. Het is bijna onmenselijk om tijdens een relatie nooit fijne, positieve gevoelens te ontwikkelen voor iemand anders.

Zie het als afleiding

Een crush kan zorgen voor wat afleiding tijdens je saaie werkdag en misschien zorgen die kriebels die jij krijgt van je personal trainer er wel voor dat je net even wat harder rent. Onderzoek bewijst namelijk dat het hebben van een crush geen invloed heeft op jouw relatietevredenheid, seksuele tevredenheid of de mate van toewijding aan je partner. Is een crush dan zo erg? Nee, zeker niet. Vooral als je er verder niets mee wilt doen. Zo is het niet verstandig om je crush op te hoogte te stellen van jouw kriebels. Houdt dit voor jezelf en geniet van de aandacht, maar laat het daarbij. Dan is er helemaal niets aan de hand!

Bron: Psychologytoday Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen