Uitstel

Bijzonder moment: huis na 10 jaar eindelijk verkocht in Uitstel van Executie

Een hoop tranen in de aflevering van ‘Uitstel van Executie’ gisteravond. Het huis van Johan werd na tien jaar ellende éindelijk verkocht.

Ouderlijk huis

Tien jaar geleden woont Johan met zijn ex-vrouw en kinderen in zijn ouderlijk huis in Brummen. Als het stel na twintig jaar uit elkaar gaat, begint de ellende. Zijn ex-vrouw blijft in het huis wonen en Johan betaalt de hypotheekkosten. Ondertussen slaapt hij bij vrienden. Uiteindelijk verlaat zijn ex het huis. Maar omdat Johan zo lang dubbele lasten heeft betaald, is er geen geld meer over. “Alles is weg. Je verleden is weg, alles wat je opgebouwd hebt”, vertelt hij.

Opknappen

Toch is er ook mooi nieuws: Johan wordt verliefd op Marianne en de twee gaan in haar huis wonen. Maar daarmee is de probleem van zijn ouderlijk huis niet opgelost. De staat van het huis is zó slecht dat het eerst opgeknapt moet worden. Vanwege een hartinfarct en een gebrek aan geld is Johan daar niet aan toegekomen.

Eindelijk verkocht

Er is een behoorlijk bedrag voor nodig om het huis op te knappen. Toch durven Martijn Krabbé en zijn team het aan. Het lukt ze om de woning verkoopklaar te maken. Ondertussen krijgen Johan en Marianne de volgende klap te verwerken: er zijn tumoren in Marianne’s buik ontdekt en ze moet onder het mes. Gelukkig komt Martijn met goed nieuws. Er is een bod gedaan van 249.500 euro, hoger dan de vraagprijs. Johan is zielsgelukkig. “Na tien jaar kunnen we er eindelijk een punt achter zetten. Dat hadden we nooit durven dromen. Nu hebben we eindelijk een toekomst samen.”

Lees ook: Zien: kinderen brengen ouders weer samen in All You Need Is Love

Bekijk de volledige aflevering hieronder.