één keer

Hoe vaak moet je eigenlijk seks hebben om je relatie spannend te houden?

Twijfel jij of jullie seksleven wel spannend genoeg is? Uit onderzoek blijkt dat één keer per week seks al voldoende is om de relatie leuk te houden.

Eén keer per week

Vaak bestaat het beeld dat het hebben van veel seks automatisch betekent dat een koppel hartstikke gelukkig is. Natuurlijk spelen individuele behoeftes en jullie behoefte als koppel een belangrijke rol, maar er is meer. Onderzoekers zijn van mening dat het meer gaat om intimiteit en dit hoef je niet altijd te creëren door het hebben van seks. Intimiteit is wat anders dan seksualiteit. Zo zou één keer per week seks voor veel koppels al voldoende zijn,

Lees ook: Bewezen: anale seks vergroot kans op orgasme (en dít is waarom)

Seks en intimiteit

Je kunt intiem zijn met je partner als jullie simpelweg hand in hand over straat lopen, of knuffelen of diepe gevoelens kunnen bespreken. Het gaat erom dat jullie een bepaalde verbondenheid met elkaar voelen en je volledig jezelf kunt zijn. Dit hoeft dus niet altijd fysiek te zijn. Natuurlijk is seks belangrijk, maar vaak blijkt één keer per week seks al voldoende te zijn om de relatie spannend en interessant te houden.  Veel meer factoren hebben invloed op het geluksgevoel in een relatie.

Lees ook: Heb je de laatste tijd minder zin in seks? 5 mogelijke oorzaken

Foto: GettyImages
Bron: OhMyMag.co.uk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen