Marieke Elsinga (1)

Hilarisch: 6 kilo lichter lijken? Marieke Elsinga deelt dé tip

Wil jij graag een paar kilo kwijt, maar heb je geen zin om hier uren voor in de sportschool te moeten doorbrengen? Dan heeft Marieke Elsinga dé oplossing voor je.

En geloof ons, die is hilarisch.

In haar column voor &C. vertelt Marieke openhartig over haar slaapkamergeheimen. Zo laat ze weten dat naar zichzelf in de spiegel kijken, het eerste is wat ze doet wanneer ze wakker is. Iets wat volgens haar nou niet bepaald een “cadeautje is waar ze op zit te wachten”. De reden? Ze slaapt het liefst in een comfortabele, niet-sexy slip.

“Er zijn nachten dat ik in mijn string slaap, maar die zijn zeldzaam: waarom zou je jezelf nóg eens acht uur kwellen als het niet hoeft?”, aldus de presentatrice. Ze laat weten meerdere ‘slaapslips’ in haar kast te hebben. “Maar mijn favoriet is van een onbestemde roze-rode kleur en lubbert. Ik sluit niet uit dat ik ‘m al sinds mijn studententijd heb.”

‘Slip-slide-methode’

Toch heeft ze een manier gevonden om de ochtend goed en vol zelfvertrouwen te beginnen, ondanks dat ze voor de spiegel staat in haar ‘lubberslip’. Sinds kort doet ze namelijk elke dag een specifieke handeling: de ‘slip-slide-methode’.

Hoe het werkt? Marieke: “Het eerste wat ik doe als ik bij het krieken van de dag tegen mijn spiegel aan loop, is de zijkanten van mijn slaapslip ferm omhoogtrekken. Daarmee verdwijnt aan de achterkant weliswaar een stuk stof in je bilnaad (oncomfortabel), maar gebeurt er ook iets fantástisch aan de voorzijde. Daar worden je benen namelijk optisch vijftien centimeter langer. Geloof me, met één simpele handeling stap je zes kilo lichter uit bed.”

Onbetaalbaar

Hoewel de ‘methode’ niet heel lang duurt en de slip al snel weer uit gaat, is het gevoel dat het je geeft volgens Marieke onbetaalbaar. “In het weekend gun ik mezelf langer zo rond te lopen en sta ik met benen als stelten koffie te zetten voor mijn vriend”, laat ze weten.

Bron: RTL Boulevard, &C.
Foto: ANP