Herfst

De herfst laat op zich wachten: nog één keer nazomerweer

De eerste herfststorm hebben we inmiddels achter de rug, maar dat betekent niet dat het najaar zich vanaf nu definitief laat zien. Er staan namelijk nog een paar mooie nazomerdagen voor de deur. Berg je korte broek dus zeker nog niet op. 

Helaas moeten we er nog wel even op wachten. Tot en met het weekend blijft het wat frisser en kunnen we regen verwachten. Met name donderdag is een slechte dag, met veel buien. Gelukkig laat de zon zich daarna weer vaker zien. 

Zomerse temperaturen

Zondag wordt een fijne dag met temperaturen tot 21 graden en het blijft waarschijnlijk ook droog. En de dagen daarna wordt het weer alleen maar beter. In het midden van de week worden zelfs temperaturen tussen de 20 en 24 graden verwacht. En woon je in het zuidoosten van het land, dan krijg je al helemaal te maken met échte zomerse temperaturen van 25 graden. 

Orkaan Nigel

Waar komt dat zomerse weer opeens vandaan? Volgens Weeronline heeft dat alles te maken met orkaan Nigel die de komende dagen met zware buien over de Atlantische Oceaan trekt. Donderdag zwakt hij af tot een tropische storm en boven Ierland buigt hij af naar het noorden. Wij hebben dus geen last van het slechte weer, maar krijgen de zachtere lucht die achter de storm aangeblazen wordt. 

Lees ook: Deze sterrenbeelden hebben in de herfst veel geluk in de liefde

Warme wind

In het weekend merken we dat er een warmere wind blaast over het land. Er blijven buien vallen, maar het regent minder vaak dan de afgelopen dagen. Later op de zaterdag wordt het zonniger, maar de temperatuur blijft steken rond de 17 tot 18 graden. 

Warmste dag

Vanaf zondag wordt het in het binnenland rond de 20 graden en de dagen daarna blijft de temperatuur stijgen. Het lijkt erop dat dinsdag de warmste dag wordt met 22 graden en veel zon. Daarna blijft het dagenlang warm, al kan er wel wat regen vallen. Volgens Weeronline kunnen we er rekening mee houden dat het tot en met zondag 1 oktober warm blijft.

Bron: Weeronline
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.