TikTok-truc tegen vet haar

Dit zijn dé haartrends van 2023

Blijven lopen met een kapsel uit 2022 kan natuurlijk echt niet als je stylish voor de dag wilt komen. Ben je benieuwd welke haartrends volgend jaar helemaal hot en happening zijn? Speciaal voor jou tippen we de vijf leukste haartrends voor de nodige inspiratie en een stijlvol 2023.

1. De lage knot

Een kapsel dat we veel gaan zien in 2023 is de lage knot, lekker makkelijk. Je kamt gewoon je haar op dezelfde lengte naar achteren en zet het vast in een knotje zo laag mogelijk in je nek. Je draagt hem strak voor een meer zakelijke look of lekker losjes voor een nonchalante look. De lage knot is ideaal als je niet veel tijd aan je coupe wilt besteden of als je het wassen van je lokken nog even uit wil stellen.

2. Lage zijscheiding

Vallen je lokken na het wassen niet in een perfecte middenscheiding? Geen probleem, want in 2023 mag de zijscheiding lager dan laag. Kam je manen als ze nat zijn naar de andere kant en maak een scheiding ongeveer ter hoogte van je oor. Dit ziet er chique uit en zorgt ervoor dat jij on trend het nieuwe jaar in gaat. Gebruik wat haarwax om je coupe de hele dag mooi in model te houden.

3. De ‘just out of bed look’

De ‘just out of bed look’ is dé ideale trend van 2023 voor de drukbezette fashionista’s onder ons. Zoals de naam al zegt mag je er met dit kapsel bijlopen alsof je net uit bed bent gestapt. Het is ook een fijn kapsel voor als je een bad hairday hebt.

Onverzorgd haar kan wel pluizig worden, bijvoorbeeld als het nat wordt. Dat kan je voorkomen met hair slugging. Breng voor je je haar wast wat vochtinbrengende producten aan, zoals olie of conditioner en laat het een paar uur intrekken voordat je het uitspoelt. Je lokken gaan zo niet pluizen en krijgen ook nog eens een mooie glans.

4. De curved bob/gekleurd haar

Voor deze trend mag je de schaar in je lange lokken zetten, want de curved bob draag je natuurlijk kort. Je bob wordt curvy door een föhnborstel aan de binnenkant van de haarpunten te wikkelen en ze omhoog te föhnen. Kam je lokken in een lage zijscheiding en kleur je bob roze, rood, oranje of blauw en je volgt meteen drie haartrends! Felgekleurde manen is namelijk ook een trend in 2023.

5. De rechte gordijntjes pony

Je haren mogen voor je gezicht vallen in 2023. Een rechte gordijntjes pony is komend voorjaar namelijk helemaal in. Dit model accentueert je gezicht en geeft je een totaal andere look. Hoe rechter de pony is hoe beter. Handig aan deze coupe is dat je hem op verschillende manieren kan stylen. En heb je er even geen zin in? Dan schuif je hem gewoon opzij. Je kan de pony zelf knippen, maar het beste is om naar de kapper te gaan. Die kan hem in een model knippen dat bij je gezicht past.

Deze tekst is geschreven in samenwerking met Kruidvat.