Grootmeesters masterclass Bibian Mentel: radicaal voor jezelf kiezen

Grootmeesters masterclass Bibian Mentel: radicaal voor jezelf kiezen

Bibian Mentel was een Nederlandse snowboardster (1972-2021). Ze werd zes keer Nederlands kampioen op het onderdeel halfpipe en zeven maal Nederlands kampioen snowboardcross, de laatste keer ruim een half jaar na amputatie van haar rechterbeen. Ze was drievoudig paralympisch kampioen en viervoudig para-wereldkampioen. Naast top-sportvrouw was Bibian een positieve vrouw, die graag in mogelijkheden dacht. Haar ziekte – Bibian had botkanker – die helaas meerdere keren terugkwam weerhield haar niet om op een krachtige manier in het leven te staan en te blijven doen wat ze graag wilde. 

Beste versie van jezelf worden

Voor Grootmeesters nam Bibian Mentel een masterclass op waarin ze je meer leert over hoe je radicaal voor jezelf moet kiezen. Zij was er van overtuigd dat je alleen dan de beste versie van jezelf kan worden op persoonlijk en zakelijk vlak. Haar topsportmentaliteit heeft haar offers gekost, maar haar ook een heleboel gebracht. 

Met tegenzin naar je werk?

Ga bij jezelf te rade of het de juiste keuze is! Bibian laat in haar masterclass goed doorschemeren dat het belangrijk is om hetgeen te doen dat je fijn vindt en waar je je dus goed bij voelt. Het is okay om een wedstrijd te verliezen (lees: het is okay om fouten te maken, hier leer je alleen maar van). Blijf altijd vertrouwen op jezelf (ook als je tegenslagen ervaart) en je zult uiteindelijk winnen.

Mentale kracht vele malen belangrijker dan fysieke kracht

Een goede balans is noodzakelijk anders bereik je niet het door jou beoogde resultaat. 80 uur werken in de week niet gezond. 4-6 uur achter elkaar werken is het maximale om goed te kunnen presteren. Ondertussen wel goed voor jezelf zorgen! Hier zou men in het bedrijfsleven beter naar moeten kijken en naar moeten handelen. Weet waar je persoonlijke pijnpunten zitten!

Teamspirit is heel belangrijk

Natuurlijk is snowboarden geen teamsport, maar daar omheen heeft Bibian wel altijd te maken gehad met een ondersteunend team. Zij vierden haar succes met haar mee en als het even niet zo ging als verwacht, dan waren ze er ook! Het is belangrijk dat je elkaar altijd blijft aanmoedigen. Op deze manier blijft iedereen gemotiveerd en wordt het streven naar een einddoel iets waar men plezier aan beleeft. 

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.