Gordon in Casa di Beau

Gordon openhartig over breuk met Gavin in Casa di Beau: ‘Zwartste jaar uit mijn leven’

In de ‘Casa di Beau winterspecial’ praat Beau van Erven Dorens met Gordon over het afgelopen jaar. 2023 was een moeilijk jaar voor de zanger door de plotselinge breuk met zijn Australische verloofde Gavin. 

Zwartste jaar

“Ik denk dat ik kan spreken over echt het zwartste jaar uit mijn leven. Dat meen ik echt”, vertelt Gordon tijdens een openhartig gesprek. Ik snap ook niet waarom hij het gedaan heeft.” De zanger vertelt dat hij niet doorhad dat Gavin de relatie wilde beëindigen. “Ik heb niks doorgehad. Het enige wat me zorgen maakte is dat hij een broer had die schizofreen was. Die hij dood in de badkamer heeft aangetroffen. Een heel heftig verhaal. Toen schoot door mijn hoofd dat schizofrenie erfelijk is. (…) Dat zou het kunnen verklaren.”

Relatie redden

Via WhatsApp maakt Gevin het uit, maar Gordon laat het er niet bij zitten en vertrekt naar Melbourne om hun relatie te redden. “Ik kwam aan op het vliegveld en toen zag ik al: dit gaat hem niet meer worden. Ik hield zijn hand vast op straat en ik voelde niks meer. Het was helemaal weg. Ik kon het niet geloven.” 

Lees ook: Gordon pakt z’n leven weer op: ‘Vanaf nu weer leuke dingen’

‘Schaam je diep’

Helaas houdt het na de relatiebreuk niet op. Zijn ex besluit in een Nederlands blad een boekje open te doen over hun relatie. “Dat heeft echt mijn hart gebroken. (…) Nog erger dan die breuk was de slechtheid om het artikel te plaatsen.” Volgens Gordon gaat het om karaktermoord. Ook richt hij zich op ‘de grote baas’ van het blad.  “Ik zou willen zeggen tegen diegene, want ik weet dat hij dit kijkt: schaam je. Schaam je diep. Als je moeder dit kijkt, want ik weet dat ze nog leeft: geef hem een klap in zijn gezicht. Dat verdient hij echt.” 

Geen hulp

Gordon vindt het pijnlijk dat de baas van het blad hem geen hulp heeft aangeboden.  “Want hij wist ook dingen van mij. Bijvoorbeeld dat ik een einde aan mijn leven probeerde te maken.” De zanger wordt emotioneel als hij erover praat.  “Het waren twee pogingen”, zegt hij in tranen. Uiteindelijk was het zijn ex Patrick die hem door deze inktzwarte periode haalde. “Die is letterlijk bovenop mij gesprongen. (…) Hij heeft me wekenlang in de gaten gehouden tot het langzaam aan beter ging.” Uiteindelijk heeft Gordon hier ook professionele hulp bij gehad. 

Denk je aan zelfdoding? Neem dan 24/7 gratis en anoniem contact op met 0800-0113 of chat op 113.nl

Bron: RTL (Casa di Beau)
Foto: Screenshot RTL

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.