Gordon biedt excuses aan in DWDD om foute grap in Holland’s Got Talent

In de uitzending van De Wereld Draait Door is Gordon vanavond diep door het stof gegaan. Hij biedt zijn excuses aan voor een grap uit 2013.

In de uitzending van De Wereld Draait Door is Gordon vanavond diep door het stof gegaan. Hij biedt zijn excuses aan voor een grap uit 2013.

Toegenomen racisme

Aan tafel zitten journalist Pete Wu, activist Sioejeng Tsao en Rui Jun Luong, die in de bus werd aangesproken op het coronavirus en daar een filmpje van maakte. Ze zijn aanwezig om te praten over het toegenomen racisme tegen Chinezen door het coronavirus. Gordon is samen met Patty Brard aanwezig voor hun nieuwe SBS 6-programma. Sioejeng twijfelde even of ze samen met Gordon aanwezig wilde zijn. “Toen ik jouw naam voorbij zag komen, schrok ik wel even”, zei ze.

Holland’s Got Talent

Dat heeft alles te maken met een foute grap die Gordon zeven jaar geleden maakte in het programma Holland’s Got Talent. Toen een Chinese kandidaat het podium opkwam, vroeg hij: ‘Welk nummer ga je zingen? Nummer 39 met rijst?’ Sioejeng was bang dat ze met Gordon in discussie zou raken over dat zij zich niet gekwetst moest voelen. Maar in plaats daarvan ging hij door het stof: “Ik zit hier natuurlijk best wel een beetje ongemakkelijk”, begint hij. “Zeven of acht jaar geleden heb ik ook bepaalde grappen gemaakt waarvan je denkt, dat kan wel. Ik heb er met heel veel mensen over gesproken in die tijd.”

Diepe excuses

Als hem gevraagd wordt of hij zich kan voorstellen dat mensen daardoor gekwetst zijn, reageert hij: “Nu, maar ook de afgelopen jaren, realiseer je dat de mensen die hier aan tafel zitten daardoor geraakt en enorm gestigmatiseerd worden. Dus ja, ik heb me daar ook schuldig aan gemaakt en ik wil bij deze mijn diepe, diepe excuses aanbieden.”

Bron: DWDD, AD