glennis grace

Glennis Grace over taakstraf: ‘Ik ben in een hele leuke ploeg terechtgekomen’

Het waren roerige tijden voor Glennis Grace, die na het incident in een Amsterdamse Jumbo-supermarkt een taakstraf kreeg van 200 uur. In een interview op het YouTube-kanaal van Andy van der Meijde vertelt ze dat het langzaam weer beter gaat na een ‘heftige tijd’.  

“Maar dat heb ik wel aan mezelf te danken”, benadrukt de zangeres.

Uit de hand gelopen

In het interview blikt Glennis terug op het incident en de taakstraf die ze kreeg. “Het is gewoon uit de hand gelopen en dat had natuurlijk nooit mogen gebeuren. Maar what can I say?” Inmiddels zit haar taakstraf er bijna op. “Ik ben bijna klaar. Ik heb het drie keer in de week gedaan.”

Een leuke ploeg

Voorafgaand aan haar taakstraf werd gezegd dat ze haar straf in een verzorgingstehuis zou uitvoeren. Maar dat bleek uiteindelijk niet het geval te zijn. “Dat is in de media gekomen en daar had iedereen ook iets over te zeggen.” Maar waar deed Glennis haar taakstraf dan? “Op een begraafplaats ergens. Drie keer in de week, zes uurtjes per dag. En ik ben in een hele leuke ploeg terechtgekomen met allemaal Amsterdammers.”

Clubtour

Na het incident had Glennis ook een clubtour die ze graag door wilde laten gaan. “Ik had toen zoiets van: ik ben in eerste instantie ook zangeres. Ik wilde mijn bandje niet laten. Die waren ook afhankelijk van mij. Ik wilde gewoon doen wat ik het allerliefste doe en waar ik goed in ben. En dat was gewoon zingen. Ik had zoiets van: come on. Nu, juist op dit moment, heb ik het podium nodig. Voor mij was het belangrijk dat ik dat wel liet doorgaan op dat moment.”

Lees ook: Glennis Grace over afzegging Beste Zangers Live: ‘Erg pijnlijk’

Afsluiten

Toch ligt haar werk als zangeres nu ‘best wel stil’, maar Glennis denkt dat ze alles kan afsluiten als haar taakstraf erop zit. “Ik hoop ook voor mezelf, maar ook voor de mensen die me weer gaan boeken.”

Vriendschappen verloren

Door alles wat er is gebeurd is Glennis een aantal vriendschappen verloren. “Ik denk dat ik dat het allerergste vond van alles. Ik ben niet een type die heel veel mensen toelaat. Dus als ik je toelaat is het real. Dan ga ik voor je door het vuur”, legt ze uit. Er zijn er toch wel een paar geweest, die me inderdaad in mijn privéleven gewoon gecanceld hebben. Dat vind ik nog steeds heel pijnlijk, maar ik heb het ook een plekje gegeven. En nogmaals, ik verdien niet de schoonheidsprijs. Maar dat was wel een van de dingen die me veel gedaan heeft.”

De video waarin het interview met Glennis te zien is, kun je hieronder bekijken.

Bron: YouTube Andy van der Meijde
Foto: ANP

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.