Vriendschap feiten

Feitjes over vriendschap: 1 op de 5 Nederlanders wil graag meer vrienden

PostNL heeft speciaal voor de Dag van de Vriendschap onderzoek gedaan naar onze vriendschappen en daar kwamen een paar leuke vriendschapsfeitjes uit.

PostNL heeft speciaal voor de Dag van de Vriendschap onderzoek gedaan naar onze vriendschappen en daar kwamen een paar leuke vriendschapsfeitjes uit.

Hoeveel vrienden hebben we gemiddeld?

Op Facebook hebben mensen soms honderden vrienden. In het echte leven heeft bijna de helft van alle Nederlanders één tot vijf vrienden. 28 procent heeft 6 tot 10 vrienden. 10 procent heeft 10 tot 15 vriendschappen en 7 procent ziet meer dan 16 mensen als vriend.

Hoe leer je nieuwe mensen kennen?

Maar hoe doe je dat, je vriendenkring uitbreiden als je daar behoefte aan hebt? Wij helpen je erbij! Op Vriendin.nl/vriendschap kun je makkelijk een berichtje achterlaten waar anderen op kunnen reageren. Er zijn al veel mooie vriendschappen ontstaan via onze website.

Lees ook: Wil je graag meer vriendinnen? Via deze 6 manieren vind je ze

Speeddates voor vriendinnen

Wist je ook al dat we samen met Vriendinnenonline.nl ladiesnights speeddate avonden organiseren? Op deze avonden leer je andere deelnemers kennen door middel van korte gesprekjes. Na afloop zullen we in groepjes een drankje doen en krijg je direct de kans om in een whatsapp-groep te stappen. Zo krijg jij op een gezellige en laagdrempelige manier de kans om in één klap heel veel potentiële nieuwe vriendinnen te leren kennen in jouw omgeving. In september is de volgende editie, de datum en locatie worden binnenkort bekend gemaakt. Houd deze pagina in de gaten om niets te missen.

Er voor elkaar zijn

Het mooiste aan vriendschap is misschien wel dat je er altijd voor elkaar bent, ook als je elkaar een tijd minder ziet. De helft van de mensen belt regelmatig met vrienden. 63 procent stuurt wel eens een kaartje, vooral bij een verjaardag, geboorte of sterfgeval.

Genoeg aandacht

Een opmerkelijke uitkomst van het onderzoek: 11 procent van de Nederlanders vindt dat ze te weinig aandacht krijgen van vrienden, terwijl 16 procent vindt dat ze zelf niet genoeg aandacht geven aan hun vrienden.

‘Een kwart van de mensen vindt vrienden belangrijker dan familie.’

Waarom vriendschappen sneuvelen

Niet elke vriendschap houdt stand. De redenen waarom vriendschappen eindigen:

  1. De vriendschap kost te veel energie (38 procent)
  2. De ander is alleen geïnteresseerd in zichzelf (33 procent)
  3. We hebben niet meer dezelfde interesses (20 procent)
  4. De ander heeft gelogen (17 procent)
  5. Er is geroddeld (11 procent)

Beeld: Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *