Familie Kraan uit Een Huis Vol

Familie Kraan uit ‘Een Huis Vol’ is druk bezig met emigratie naar Luxemburg

De familie Kraan uit ‘Een Huis Vol’ zet een bijzondere stap voor de toekomst. Het gezin emigreert namelijk naar Luxemburg, waar vader Ivar manager wordt op een camping. De familie deelt op Facebook een update over alle voorbereidingen. 

Ook vertellen ze dat niet alle kinderen meeverhuizen. 

Een drukke tijd

De afgelopen tijd is de ‘Een Huis vol’-familie erg druk geweest. Documenten moesten worden aangevraagd en worden opgestuurd naar Luxemburg, ze moesten kijken hoe de werkzaamheden verlopen op de camping, overleggen hoe de taken in Luxemburg verdeeld gaan worden, scholen en opvang regelen en hun huis in Boskoop opruimen. 

Opruimen

En dat opruimen neemt veel tijd in beslag. “We hebben veel spullen weggedaan. Ons appartement is, met 4 slaapkamers, nog steeds ruim. Maar niet zo groot als ons huis in Boskoop. Daarnaast kost alles wat je mee wilt nemen een plaats in de verhuiswagen, en dus geld. We denken bij alles na of het past in ons appartement en of het echt nodig is. We selecteren wat we nog kunnen verkopen, weggeven of weggooien. Het ruimt lekker op maar brengt ons ook terug in de tijd, de tijd dat we samen gingen wonen en alleen de zorg hadden voor Marlynn, Quinten en Sam.”

Lees ook: Een Huis Vol-familie Buddenbruck geeft update na hartinfarct Miguel

Spannend 

Inmiddels bestaat het gezin uit negen kinderen, alleen gaan zij niet allemaal mee. Zeven van hen verhuizen samen met hun ouders naar Luxemburg. “Natuurlijk is het spannend hoe het straks zal gaan. Dat kunnen wij nu ook niet weten. We begrijpen echt wel dat de kinderen moeten wennen, ze het niet altijd leuk zullen vinden. Dat ze moeten wennen aan de taal, de school, het huis en het nieuwe leven. Maar ze groeien wel op in een liefdevol gezin met veel broers en zussen. En waar je ook mag wonen, als de liefde er maar is dan maakt de plek waar je woont niets uit. We hebben er vertrouwen in en kijken uit naar ons nieuwe leven in Luxemburg.”

Bron: Facebook
Foto: KRO-NCRV/Stijn Ghijsen

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.