Een huis vol emigreert - familie Kraan

Familie Kraan uit Een Huis Vol Emigreert vertelt over heftige tijd

De familie Kraan woont inmiddels al een tijdje in Luxemburg, waar ze een camping opzetten. Maar het landen in een compleet nieuwe omgeving ging niet zonder slag of stoot. 

In gesprek met RTL Boulevard vertelt de familie er meer over. 

Pittig

Het is best pittig geweest om zoveel kinderen naar een nieuw land te verhuizen. Moeder Linda vertelt erover: “De beginperiode was gewoon heel heftig. Een achtbaan, ja. Het is een denderende trein. Daar stap je in en voor je gevoel stopt hij niet meer.” Vader Ivan vertelt dat hij er nu wel van geniet. “Luxemburg is zo’n mooi land. Het gaat hier allemaal een stapje langzamer en je ontstresst hier echt.”

Lees ook: Een Huis Vol-familie Kraan definitief uit Nederland vertrokken

Mooi om te zien

Pas in de zomervakantie, toen het drukker werd, kreeg Ivan het gevoel dat hij de controle had. “Het is een hele heftige tijd voor ons geweest.” Hij geniet daarom van de uitzendingen van Een Huis Vol Emigreert. “Nu je op je gemakje terug kan kijken, is het heel mooi om te zien allemaal.”

Spijt

Heeft de familie weleens spijt van de keuze om naar Luxemburg te vertrekken? Daarvan is volgens Linda en Ivan geen sprake. “Ik had het tien jaar geleden moeten doen.”

Bron: RTL Boulevard
Foto: KRO-NCRV

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.