ellemieke vermolen

Ellemieke Vermolen is toe aan nieuwe liefde: ‘Een leuk iemand in je leven’

Het is inmiddels een jaar geleden dat Ellemieke Vermolen en Sergio Herman uit elkaar gingen. Nu is de presentatrice klaar voor een nieuwe liefde.

Dat vertelt ze in de podcast ’30 MINUTEN RAUW’ van Ruud de Wild.

Josha

In 2017 verloor Ellemieke haar zoontje Josha. Dit besloot ze bewust met de wereld te delen. “Ik heb keuzes gemaakt waar ik mijn verhaal wel en niet vertel”, legt ze uit. “Omdat het voor mij dan ook weer inderdaad voelt alsof hij er nog steeds bij hoort. Dat wil je gewoon, als ouder, als je je kind verliest. Dat je kind blijft voortbestaan.”

Ellemieke vertelt dat haar verhaal delen niet altijd makkelijk was, maar toch vond ze het belangrijk om te doen. “Ik vind het mooi dat ik mijn verhaal kan vertellen en andere mensen daar iets in kunnen vinden, of troost uit kunnen halen.”

Scheiding

Wanneer Ruud haar vraagt of het overlijden van hun zoontje een rol heeft gespeeld in de scheiding, vertelt ze dat dit niet het geval is. “We hebben het wel alle twee op onze eigen manier verwerkt, waardoor we natuurlijk wel een stukje uit elkaar zijn gegroeid”, aldus de voormalig presentatrice. “Maar daarna ook wel weer naar elkaar toe zijn gegroeid, door zo’n gebeurtenis.”

Ze heeft nergens spijt van als het om de liefde gaat. “Nee. Nul. Ik ben niet zo ingesteld om achteruit te kijken en na te denken over ‘shit, dat had ik anders moeten doen’. Het zijn voor mij allemaal levenslessen en allemaal ervaringen. Ik ben er een rijker en mooier mens door geworden.”

Nieuwe liefde

Inmiddels is Ellemieke weer toe aan een nieuwe liefde. Hoewel zij en Sergio nog geen vrienden zijn, doen ze wel hun best. “We doen allebei enorm ons best en ik ben blij dat hij weer gelukkig is met iemand. Ik hoop dat ‘ie gelukkig blijft, dat gun ik hem echt. En ik word ook weer gelukkig, dat weet ik ook. Op een gegeven moment ben je gewoon weer toe aan een leuk iemand in je leven. En pas op, ik kan echt heel goed alleen zijn (…) Het is een enorme aanpassing als er opeens weer een man over de vloer komt die ook ineens alles gaat bepalen.”

Bron: 30 MINUTEN RAUW, RTL Boulevard
Foto: ANP

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.