ellemieke vermolen

Ellemieke Vermolen staat stil bij overlijden zoontje: ‘Al vier jaar zonder jou’

Vier jaar geleden verloren Ellemieke Vermolen en Sergio Herman hun zoontje Josha vlak voor de geboorte. Op Instagram staat Ellemieke stil bij het verlies.

Geen gehuil

“Je was helemaal af, zo gaaf zo mooi. Alles erop en eraan. Tien vingertjes en tien teentjes….. ik heb ze geteld zoals elke mama dat doet”, schrijft Ellemieke bij een foto op Instagram. “Het enige verschil was dat je stil was… geen gehuil en geen ontmoeting in elkaars ogen.” Josha overleed vier jaar geleden vlak voor de geboorte. Vandaag – op ‘Joshadag’ zoals ze het zelf noemt – staat Ellemieke extra stil bij het verlies. “Ieder jaar is dat anders, alles mag en is oké. Vandaag zou je 4 jaar zijn geworden. Al 4 jaar zonder jou… maar altijd bij ons, voor altijd in ons.”

‘Wees krachtig’

Ze denkt ook aan alle moeders die hetzelfde hebben meegemaakt. “Weet dat de pijn minder wordt en het gemis soms groter….. Zoals de zee, soms wild, soms kalm, eb en vloed. Laat het komen”, schrijft ze. “Wees krachtig en lief voor jezelf, maar vooral trots op wie je nu bent! Ik voel jullie…”

Begin januari maakten Ellemieke en Sergio bekend uit elkaar te gaan. Samen hebben ze nog twee zoons: Noah en Zenna.

Foto: ANP