Hugo De Jonge

Eh, foutje: minister de Jonge komt stemmen met verlopen paspoort en moet weer naar huis

Het stemmen liep voor minister Hugo de Jonge even anders dan verwacht vanmorgen: hij bleek een ongeldig paspoort bij zich te hebben en moest weer naar huis.

“Al was het Willem-Alexander, dan hadden we het nog niet toegestaan”, aldus de voorzitter van het stembureau.

Verlopen paspoort

Bij zijn aankomst grapte De Jonge nog enthousiast: “Ik wil stemmen en een cappuccino graag.” Toch bleek al snel dat het stemmen voor hem niet door kon gaan: de demissionair minister bleek een verlopen paspoort bij zich te hebben. De gemeente Rotterdam knipte er eerder nog een paar gaten in. Hierop moest hij weer naar huis om zijn rijbewijs of nieuwe, geldige paspoort op te halen.

‘Mijn vrouw had alles klaar gelegd’

“Het werd gisteren laat na een optreden bij televisieprogramma Op1”, reageerde De Jonge. “Mijn vrouw had alles klaar gelegd, maar ik had dat moeten checken. Er lag per ongeluk een oud, verlopen paspoort klaar. Het is bij ons thuis altijd chaotisch, moet ik bekennen. Het was ook heel stom dat ik ook geen rijbewijs bij mij had, maar ik heb het meteen hersteld.”

Inmiddels is het de minister toch gelukt om vanuit zijn auto te stemmen. Hij haalde het juiste paspoort op en stemde op de nummer 22 van het CDA, zijn persoonlijk adviseur Bart van den Brink.

Bron: AD
Foto: ANP